Tidigare årsmöten och fester


Höstfest 1:a november 2018

Bus eller godis? Nej, vid våra höstfester är det ingen som klär ut sig för att skrämmas – snarare tvärtom. Till vår fest strömmade ett hundratal festklädda och glada klubbmedlemmar.

Vi bjöds en buffé med grillad majskyckling, BBQ lax, bakad potatis med vitlök, sallad mm samt bröd och smör, därefter kaffe och kaka. Vin fanns att köpa.

Underhållning stod Benny and the Boogie Kings för. De spelade och sjöng gamla härliga Elvislåtar.

Klicka här för ett bild- och ljudreportage från festen.


Årsmöte och Vårfest 19 april 2018

Traditionen bjuder att våra årsmöten och fester sker i Drakenbergssalen i Tellus Fritidscenter och så var det även i år.  Uppslutningen vid årsmötet var god (58 medlemmar) och diskussionen om en del procedurfrågor var livlig. Med van hand kunde dock Pelle Carlson, mötets ordförande, klubba igenom dagordningens alla punkter och finna att en ny styrelse blivit vald enligt valberedningens förslag.

De två avgående ledamöterna Birgitta Althén och Jan Lindh avtackades med varsin fin blomsterkvast av den omvalde ordföranden Lars Bogren och de två nya ledamöterna Elizabeth Ehrby och Khonee Andersson fick presentera sig.

När årsmötet var över kom ytterligare ett antal medlemmar in för att festa. Till slut blev alla borden fullsatta.

Med lite vin i glasen och en lammytterfilé med myntasås, potatisgratäng och blomkål på tallriken blev stämningen snabbt hög och sorlet livligt.

Till traditionen hör även ett lotteri. Tre lyckliga vinnare fick varsitt presentkort på 500:-, 300:- och 200:- på Kjell&Co.

Lagom till kaffe och kaka kom Gustens Svänggäng på återbesök. De har varit hos oss tidigare, på en höstfest 2015, och blev minst lika uppskattade även denna gång. Vi fick höra ett knippe svängiga evergreens som lockade många att gunga med och några även att dansa. Såhär lät t.ex “On the sunny side of the street”:

Den ordinarie basisten hade förhinder men man hade snabbt kunnat hitta en mycket duktig ersättare. Basister är flexibla, sägs det.

Monica Zetterlunds klassiker “Åh, det är skönt, när mitt Stockholm är grönt, sakta gå hem genom stan”  fick vi höra framförd och sedan även uppleva när festen var över och alla styrde sina steg hemåt i den varma blåa vårnatten där gräset börjat spira och vårblommorna börjat slå ut för fullt.

 

 

Jubileumsfest 9 november 2017

Intresset för vår 20-årsfest blev mycket större än vi vågat hoppas. Alla de 130 platserna tog slut på bara några dagar. Stackars de som blev utan, för det kom att bli en riktigt trevlig fest!

Redan i förrummet hördes ett förväntansfullt sorl, och det blev än större när dörrarna öppnats, bubbel och snacks serverats och minglet tilltog.
Så småningom satte sig alla ner och fick lyssna till vår ordförande Lars Bogren som hälsade välkommen, berättade hur mycket SeniorNet Södermalm behövs och att medlemsantalet nu stigit till 1044.
Vid VIPbordet satt, förutom den nuvarande styrelsen, några tidiga medlemmar och de flesta av klubbens tidigare ordföranden. Det var många glada återseenden. Några fick komma upp på scenen och helt kort berätta glimtar från gångna dagar.
Marta Sandén, intiativtagaren, berättade om det glada gäng som drog igång SeniorNet Sweden med statligt stöd.
Karin Åkerblom var den första medlemsansvarige och visade stolt upp den fina blankett man då fick fylla i.
Pelle Carlson, berättade om den första tiden och hur vi kom till Mariahissen. Den lokalen var ganska trång så vissa kurser och dataträffar hölls på Postmuseum. Andra kurser hade vi i samarbete med ABF. Redan då var det trevliga årsmöten och fester.
Sven-Yngve Eriksson tog över som ordförande efter Pelle Carlson och berättade om de artister han mindes från festerna.
Medan Gun Hemström var ordförande sades kontraktet för Mariahissen upp och vi blev hemlösa i några månader innan en ny lokal kunde ordnas och inredas på Rosenlundsgatan 44A. Den var ungefär lika stor som den vi har idag och betydligt större än på Mariahissen.
Med Kurt Åberg vid rodret tog vi över kursverksamheten och drev den i egen regi.
Bo Zetterberg kunde inte vara med på festen, men under hans tid startades den populära måndagssupporten, som vi nu planerar att utöka till torsdagar.
Lars Bogren fick både första och sista ordet i raden av ordföranden och passade på att tacka stadsdelsnämnden som varit så framsynt och uthållig med att stötta oss.

Utanför salen väntade nu den läckra middagsbuffen på sina besökare. Den hade en strykande åtgång och bestod av Ost- och skinkpaj, Timjan- och citronmarinerad kycklingfilé, Rökt lax med pepparrots och senapssås, Potatissallad med kapris och creme fraiche, Blandsallad med cocktailtomater och spenat samt Brieost och Lantbröd med vin/öl därtill. Efteråt Kaffe och After Eight. Även kocken fotograferade sitt verk.

Efter maten höll Pelle Carlson dragning i entrélotteriet och vi fick tre lyckliga vinnare av presentkort på Kjell&Co.

En vinnare som nog blir ännu gladare, drogs bland alla de som var medlemmar på själva 20-årsdagen. Hon, som inte var med på festen, vinner ett presentkort på hela 4000:- och får sin vinst vid ett senare tillfälle.

Det pratades mycket minnen vid borden, för många har varit med i klubben länge, bl.a. om Mariahissen. Nostalgin blev inte mindre av att vi fick se en film gjord av Stig Lind på 90-talet just från Mariahissen där några stödpersoner intervjuades. Se är rätt ord, för ljudet fungerade inte, men tack vare Pelles förnämliga stumfilmskommentarer förstod vi ändå hur nöjda de var med sitt jobb och hur uppskattat det var.

Stig hade även fångat JAS-planets störtning över Långholmen 1993 på sin film och det var ju minnesvärt på sitt eget sätt.

Så närmade sig tiden för underhållning och dans, men först fick Pelle Carlson ovationer för sitt framförande av jubileumsvisan om SeniorNet Södermalm, som är hans egen text till den kända melodin ”Södermalm” av Thore Swanerud. Den spelades in, men vi kan dessvärre inte visa videon här på nätet av upphovsrättsliga skäl.

Här är hans kluriga text, egentligen skriven för 10-årsjubileet:

Södermalm, Södermalm
Vi är SeniorNet Södermalm
Och i dag har vi fest
ja, i dag är vi bäst
vi i SeniorNet Södermalm

Internet, Internet
utan det skulle vi stå oss slätt
Nu vi mejlar var da
och vi surfar så bra
Spam och virus det klarar vi lätt

För tjugo år sedan startade klubben
och med musen i hand gick det fort
och vi lockade gumman och gubben
att med IT få någonting gjort

Så med Word och Excel
sitter vi både morgon och kväll
och ibland sysslar vi
ock med hembränneri
på nån grå apparat ifrån Dell

Fastän nätverket vårt
till naturen ju är seniort
blir vi unga i sinn
när vi har loggat in
och att chatta det är inte svårt

Gamla Stan, i Gamla Stan
inte långt ifrån Söders altan
dataträffar vi har
och till javat vi tar
en kanelbulle i Gamla Stan

Sen tar vi hissen till krönet på kullen
där har vi vårat IT-café
och det är som kanelen i bullen
själva kryddan i vårt jubilée

Södermalm, Södermalm
Nu för SeniorNet Södermalm
våra glas lyftes opp
Tjugo år och på topp
är ju SeniorNet Södermalm

Pelle fick hjälp med ackompanjemanget av sina kompisar i bandet Marianne Z och Tre Herrar som stod för kvällens musikaliska underhållning. Det blev en turistresa genom Europa och Amerika med början och slut på Södermalm.

Först framfördes ”Blommig Falukorv” och “Ett glas öl” av Hasse Alfredsson som ju hade en liten stuga vid Sofia Kyrka och sist Nisse Linds ”Jitterbug från Söder” som sjöngs av Alice Babs i filmen Vårat Gäng. Däremellan var vi bl.a. i Paris med ”Les feuilles mortes”, i London med ”A foggy day”, i New Orleans med ”Do You know what it means to miss New Orleans”, i Rio med “Corcovado”, i öknen med “Caravan” och hos Swe-Danes med “Gunga i en hammock”.

Här är ett ljudligt exempel:

Det var en mycket rik variation i programmet. De danslystna fick sitt liksom de som gillar lugna låtar. Dessutom visade bandet upp sin stora förmåga att spela flera olika instrument och i att sjunga kvartettsång. Eminent!

Man ska sluta när stämningen är som bäst, och alla glada och mätta deltagare drog sig hemåt framåt 10-tiden på kvällen och skänkte en tacksam tanke till festorganisatörerna.

En tröst är att det bara är 5 år kvar till vårt 25-års jubileum!

Text och foto: Johan Murray


Årsmöte och vårfest 20 april 2017

Årsmötet och vårfesten ägde rum i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter i vanlig ordning.  80 personer hade anmält sig och 55 personer var intresserade av årsmötet. Pelle Carlson valdes till ordförande för mötet och som vanligt skötte han uppdraget alldeles utmärkt.

Medlemsantalet ökar stadigt och var vid årsskiftet drygt 950 personer, vilket innebär att vi fortfarande är den största SeniorNet-klubben i landet. Detta påverkar naturligt-vis vår verksamhet och det är stor efterfrågan på våra aktiviteter.

Kursverksamheten under året har varit omfattande, och det är särskilt stor efterfrågan på kurser i smarta telefoner och plattor. Ett antal tematräffar har genomförts med ämnen som exempelvis Google, Facebook, Windows 10. Dataträffar har ägt rum en gång per månad med varierande ämnen om Apple, Google, bloggning, bokning av resor, smarta prylar etc.

Vårt IT-café Kanelbullen är mycket populärt och tidvis har vi haft svårigheter att hjälpa alla medlemmar som besöker oss. Vår datasupport på måndagar är också mycket uppskattad och våra tio supportpersoner har i regel full sysselsättning.

Vår ordförande Lars Bogren valdes som ordförande för ytterligare ett år och detsamma gäller alla övriga styrelsemedlemmar utom Kerstin Avenberg, som hade valt att avgå. I ställes valdes Kerstin Olofsson in som ny suppleant.

Jerker Hansson omvaldes som revisor medan Berit Åberg avgick. Som ny revisorssuppleant valdes Ingrid Cekirge. Bo Zetterberg valde att avgå som sammankallande för valberedningen och ersattes av Björn Ståhl. Solveig Lundberg omvaldes och Lena Malm blev invald i valberedningen.

Två motioner hade lämnats av Gunlaug Östbye, varav den ena handlade om stadgeändring om tid för motion medan den andra var ett förslag om namnändring av våra aktiviteter Dataträffar och Tematräffar. Den första motionen resulterade i en proposition, som godkändes av årsmötet. När det gäller den andra motionen uppdrogs åt styrelsen att utreda frågan vidare.

Efter avslutat årsmöte var det dags för ett glas vin och lite mingel en stund före middagen. Gästerna lät sig väl smaka av Wallenbergare, potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon samt bröd, smör och sallad. Därefter serverades kaffe med kakor samtidigt som dragning i lotteriet ägde rum. Tre vinster lottades ut på inträdesbiljetten – presentkort på Kjell & Co på 500 kr, 300 kr och 200 kr.

Kl 19.30 var det dags för kvällens höjdpunkt, Tommy Löbels Swingband, som nästan har blivit vårt husband. De underhöll oss under 1 timme och många tog en sväng om på dansgolvet. Stämningen var hög, applåderna var många och långa och alla verkade nöjda med kvällen.

Här är ett smakprov på underhållningen:

 


Årsmöteshandlingar och protokoll 2017

 


På grund av GDPR har SeniorNet Södermalm valt att inte ha kvar äldre reportage än 2 år


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top