Tidigare årsmöten och fester

Jubileumsfest 9 november 2017

Intresset för vår 20-årsfest blev mycket större än vi vågat hoppas. Alla de 130 platserna tog slut på bara några dagar. Stackars de som blev utan, för det kom att bli en riktigt trevlig fest!

Redan i förrummet hördes ett förväntansfullt sorl, och det blev än större när dörrarna öppnats, bubbel och snacks serverats och minglet tilltog.
Så småningom satte sig alla ner och fick lyssna till vår ordförande Lars Bogren som hälsade välkommen, berättade hur mycket SeniorNet Södermalm behövs och att medlemsantalet nu stigit till 1044.
Vid VIPbordet satt, förutom den nuvarande styrelsen, några tidiga medlemmar och de flesta av klubbens tidigare ordföranden. Det var många glada återseenden. Några fick komma upp på scenen och helt kort berätta glimtar från gångna dagar.
Marta Sandén, intiativtagaren, berättade om det glada gäng som drog igång SeniorNet Sweden med statligt stöd.
Karin Åkerblom var den första medlemsansvarige och visade stolt upp den fina blankett man då fick fylla i.
Pelle Carlson, berättade om den första tiden och hur vi kom till Mariahissen. Den lokalen var ganska trång så vissa kurser och dataträffar hölls på Postmuseum. Andra kurser hade vi i samarbete med ABF. Redan då var det trevliga årsmöten och fester.
Sven-Yngve Eriksson tog över som ordförande efter Pelle Carlson och berättade om de artister han mindes från festerna.
Medan Gun Hemström var ordförande sades kontraktet för Mariahissen upp och vi blev hemlösa i några månader innan en ny lokal kunde ordnas och inredas på Rosenlundsgatan 44A. Den var ungefär lika stor som den vi har idag och betydligt större än på Mariahissen.
Med Kurt Åberg vid rodret tog vi över kursverksamheten och drev den i egen regi.
Bo Zetterberg kunde inte vara med på festen, men under hans tid startades den populära måndagssupporten, som vi nu planerar att utöka till torsdagar.
Lars Bogren fick både första och sista ordet i raden av ordföranden och passade på att tacka stadsdelsnämnden som varit så framsynt och uthållig med att stötta oss.

Utanför salen väntade nu den läckra middagsbuffen på sina besökare. Den hade en strykande åtgång och bestod av Ost- och skinkpaj, Timjan- och citronmarinerad kycklingfilé, Rökt lax med pepparrots och senapssås, Potatissallad med kapris och creme fraiche, Blandsallad med cocktailtomater och spenat samt Brieost och Lantbröd med vin/öl därtill. Efteråt Kaffe och After Eight. Även kocken fotograferade sitt verk.

Efter maten höll Pelle Carlson dragning i entrélotteriet och vi fick tre lyckliga vinnare av presentkort på Kjell&Co.

En vinnare som nog blir ännu gladare, drogs bland alla de som var medlemmar på själva 20-årsdagen. Hon, som inte var med på festen, vinner ett presentkort på hela 4000:- och får sin vinst vid ett senare tillfälle.

Det pratades mycket minnen vid borden, för många har varit med i klubben länge, bl.a. om Mariahissen. Nostalgin blev inte mindre av att vi fick se en film gjord av Stig Lind på 90-talet just från Mariahissen där några stödpersoner intervjuades. Se är rätt ord, för ljudet fungerade inte, men tack vare Pelles förnämliga stumfilmskommentarer förstod vi ändå hur nöjda de var med sitt jobb och hur uppskattat det var.

Stig hade även fångat JAS-planets störtning över Långholmen 1993 på sin film och det var ju minnesvärt på sitt eget sätt.

Så närmade sig tiden för underhållning och dans, men först fick Pelle Carlson ovationer för sitt framförande av jubileumsvisan om SeniorNet Södermalm, som är hans egen text till den kända melodin ”Södermalm” av Thore Swanerud. Den spelades in, men vi kan dessvärre inte visa videon här på nätet av upphovsrättsliga skäl.

Här är hans kluriga text, egentligen skriven för 10-årsjubileet:

Södermalm, Södermalm
Vi är SeniorNet Södermalm
Och i dag har vi fest
ja, i dag är vi bäst
vi i SeniorNet Södermalm

Internet, Internet
utan det skulle vi stå oss slätt
Nu vi mejlar var da
och vi surfar så bra
Spam och virus det klarar vi lätt

För tjugo år sedan startade klubben
och med musen i hand gick det fort
och vi lockade gumman och gubben
att med IT få någonting gjort

Så med Word och Excel
sitter vi både morgon och kväll
och ibland sysslar vi
ock med hembränneri
på nån grå apparat ifrån Dell

Fastän nätverket vårt
till naturen ju är seniort
blir vi unga i sinn
när vi har loggat in
och att chatta det är inte svårt

Gamla Stan, i Gamla Stan
inte långt ifrån Söders altan
dataträffar vi har
och till javat vi tar
en kanelbulle i Gamla Stan

Sen tar vi hissen till krönet på kullen
där har vi vårat IT-café
och det är som kanelen i bullen
själva kryddan i vårt jubilée

Södermalm, Södermalm
Nu för SeniorNet Södermalm
våra glas lyftes opp
Tjugo år och på topp
är ju SeniorNet Södermalm

Pelle fick hjälp med ackompanjemanget av sina kompisar i bandet Marianne Z och Tre Herrar som stod för kvällens musikaliska underhållning. Det blev en turistresa genom Europa och Amerika med början och slut på Södermalm.

Först framfördes ”Blommig Falukorv” och “Ett glas öl” av Hasse Alfredsson som ju hade en liten stuga vid Sofia Kyrka och sist Nisse Linds ”Jitterbug från Söder” som sjöngs av Alice Babs i filmen Vårat Gäng. Däremellan var vi bl.a. i Paris med ”Les feuilles mortes”, i London med ”A foggy day”, i New Orleans med ”Do You know what it means to miss New Orleans”, i Rio med “Corcovado”, i öknen med “Caravan” och hos Swe-Danes med “Gunga i en hammock”.

Här är ett ljudligt exempel:

Det var en mycket rik variation i programmet. De danslystna fick sitt liksom de som gillar lugna låtar. Dessutom visade bandet upp sin stora förmåga att spela flera olika instrument och i att sjunga kvartettsång. Eminent!

Man ska sluta när stämningen är som bäst, och alla glada och mätta deltagare drog sig hemåt framåt 10-tiden på kvällen och skänkte en tacksam tanke till festorganisatörerna.

En tröst är att det bara är 5 år kvar till vårt 25-års jubileum!

Text och foto: Johan Murray


Årsmöte och vårfest 20 april 2017

Årsmötet och vårfesten ägde rum i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter i vanlig ordning.  80 personer hade anmält sig och 55 personer var intresserade av årsmötet. Pelle Carlson valdes till ordförande för mötet och som vanligt skötte han uppdraget alldeles utmärkt.

Medlemsantalet ökar stadigt och var vid årsskiftet drygt 950 personer, vilket innebär att vi fortfarande är den största SeniorNet-klubben i landet. Detta påverkar naturligt-vis vår verksamhet och det är stor efterfrågan på våra aktiviteter.

Kursverksamheten under året har varit omfattande, och det är särskilt stor efterfrågan på kurser i smarta telefoner och plattor. Ett antal tematräffar har genomförts med ämnen som exempelvis Google, Facebook, Windows 10. Dataträffar har ägt rum en gång per månad med varierande ämnen om Apple, Google, bloggning, bokning av resor, smarta prylar etc.

Vårt IT-café Kanelbullen är mycket populärt och tidvis har vi haft svårigheter att hjälpa alla medlemmar som besöker oss. Vår datasupport på måndagar är också mycket uppskattad och våra tio supportpersoner har i regel full sysselsättning.

Vår ordförande Lars Bogren valdes som ordförande för ytterligare ett år och detsamma gäller alla övriga styrelsemedlemmar utom Kerstin Avenberg, som hade valt att avgå. I ställes valdes Kerstin Olofsson in som ny suppleant.

Jerker Hansson omvaldes som revisor medan Berit Åberg avgick. Som ny revisorssuppleant valdes Ingrid Cekirge. Bo Zetterberg valde att avgå som sammankallande för valberedningen och ersattes av Björn Ståhl. Solveig Lundberg omvaldes och Lena Malm blev invald i valberedningen.

Två motioner hade lämnats av Gunlaug Östbye, varav den ena handlade om stadgeändring om tid för motion medan den andra var ett förslag om namnändring av våra aktiviteter Dataträffar och Tematräffar. Den första motionen resulterade i en proposition, som godkändes av årsmötet. När det gäller den andra motionen uppdrogs åt styrelsen att utreda frågan vidare.

Efter avslutat årsmöte var det dags för ett glas vin och lite mingel en stund före middagen. Gästerna lät sig väl smaka av Wallenbergare, potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon samt bröd, smör och sallad. Därefter serverades kaffe med kakor samtidigt som dragning i lotteriet ägde rum. Tre vinster lottades ut på inträdesbiljetten – presentkort på Kjell & Co på 500 kr, 300 kr och 200 kr.

Kl 19.30 var det dags för kvällens höjdpunkt, Tommy Löbels Swingband, som nästan har blivit vårt husband. De underhöll oss under 1 timme och många tog en sväng om på dansgolvet. Stämningen var hög, applåderna var många och långa och alla verkade nöjda med kvällen.

Här är ett smakprov på underhållningen:

 


Årsmöteshandlingar och protokoll 2017

 


Höstfesten 2016

11 oktober var det dags för den årliga höstfesten i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter. 90 personer hade anmält sig och de hade bjudits in till mingel från 17.30. Vinet var serverat när gästerna kom och det fanns gott om plats för mingel i lokalen.

Denna gång hade vi beställt mat från den nya restaurang Filen och menyn bestod av Helstekt fläskfilé med kantarellsås och ugnsrostade rotfrukter. Logistiken fungerade utmärkt eftersom maten hämtades från två matbord utanför lokalen. Gästerna lät sig väl smaka och middagen avslutades med kaffe och kakor samtidigt som lotteridragningen genomfördes. Som vanligt lottade vi ut tre presentkort på Kjell & Co –  500 kr, 300 kr och 200 kr.

Kvällens höjdpunkt var Svenssons Treooo, som underhöll oss med härlig dansmusik. Det visade sig att många av våra medlemmar verkligen var dansanta och stämningen var hög. Vi fick lyssna till många fina låtar – Du är min man, Just a Gigolo, Can´t buy me love, Petite fleur.

Här kan du lyssna på Svenssons Treooo i en bra danslåt: Du är min man


Årsmötet 2016

Årsmöte och vårfest 7 april 2016

Som vanligt hade vi bokat årsmötet och vårfesten i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter. 98 personer hade anmält sig – vid årsmötet deltog ca 65 personer. Vår ordförande Lars Bogren hade bjudit in sin kollega i SeniorNet Hässelby-Vällingby, Kenth Javestad, att som ordförande leda vårt årsmöte.

Verksamheten under året har varit omfattande och ekonomin är fortfarande mycket god. Klubben har under det gångna året fått många nya medlemmar och medlemsantalet ligger runt 900 personer. Vi har under året fått ett nytt medlemssystem och en ny hemsida. Funktionaliteten i medlemssystemet är inte fullgod, varför vi inte riktigt kan lita på medlemsantalet.

Vårt IT-café Kanelbullen är mycket populärt och tidvis har vi haft svårigheter att hjälpa alla medlemmar som besöker oss. Vår datasupport på måndagar är också mycket uppskattad och våra tio  supportpersoner har full sysselsättning.

Vår ordförande Lars Bogren valdes som ordförande för ytterligare ett år och detsamma gäller alla övriga styrelsemedlemmar utom Birgit Halén, som hade valt att avgå. I ställes valdes Kerstin Avenberg in som ny suppleant. Birgit avtackades med blomma och presentkort.

Björn Ståhl, som varit revisor under flera år, valde att avgå och ersätts av Jerker Hansson som ny revisor tillsammans med Berit Åberg som omvaldes. Den befintliga valberedningen med Bo Zetterberg som sammankallande omvaldes.

Efter avslutat årsmöte var det dags för mingelparty. Gästerna bjöds in i ett angränsande rum utanför Drakenbergssalen, där man fick ett fat med 5 härliga snittar. Till detta serverades vin, öl och vatten och glaset kunde placeras i en hållare på assietten, vilket underlättade minglet för dem som önskade inta maten på stående fot. De flesta satte sig dock vid något bord, men eftersom bordsplaceringen var tämligen flexibel kunde man på ett enkelt sätt flytta sig till nya bord och därmed umgås med flera personer under kvällen. Kaffe med kakor fanns tillgängligt under hela kvällen liksom vinförsäljningen.

Kvällens höjdpunkt var Tommy Löbels Swingband med 5 fantastiska musikanter som spelade dansmusik under en och en halv timma. Eftersom vi denna gång hade tillgång till ytterligare en lokal fanns det gott om plats för dans och den flexibla möbleringen gjorde att det fungerade alldeles utmärkt. Intresset var stort och orkestern tyckte att det var roligt att så många dansade.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera mingelpartyt var uppskattat och att det var en trevlig kväll.

När sista dansen aviserades blev det bråttom att spela in orkestern och detta fick göras med en smartphone. Resultatet är kanske inte lysande men ni  får hålla tillgodo!

Lyssna på Tommy Löbels Swingband


Årsmöteshandlingar och protokoll finns här:

Inbjudan till SeniorNET Södermalms vårfest 2016
Kallelse till Årsmöte i SeniorNET Södermalm 2016
Verksamhetsberättelse 2015 
Ekonomisk redovisning 2015
Verksamhetsplan 2016
Budgetförslag 2016
Revisionsberättelse 2016
Valberedningens förslag
Protokoll från årsmötet

 


 

Klubbens höstfest 2015 

ägde rum den 29 oktober  på Tellus Fritidscenter. Det bjöds mat och dryck, underhållning och trevlig samvaro. Här kommer Göran Bergs recension av det hela:

Trevligt som vanligt på SeniorNet Södermalms höstfest.
God mat, utsökt svampsås. Trevliga bordsgrannar som kunde hjälpa Ingegerd med  hennes smarta mobil.
Gustens svänggäng underhöll, jag och några till dansade.
Tre sexiga vinster på lotteriet – presentkort hos Kjell & Co:

  1.  500:- till nummer 16
  2. 300:- till nummer 06
  3.  200:- till nummer 26

Här kan du se och höra Gustens svänggäng i Petite Fleur  och i Roddbåt till Kina.(Här finns inbjudan till festen)


 

Årsmötet 2015:

Årsmöte och vårfest den 9 april 2015 – stabilt och svängigt

I strålande vårväder och friska västanfläktar samlades nära 100 av klubbens runt 750 medlemmar till årsmöte och våryra på Tellus vid Hornstull (ja, vi blev ca 100 till middagen, själva årsmötet hade lockat 66 deltagare) .

Årsmöteshandlingarna visade på en stabil och bred verksamhet med god ekonomi. Med klartecken från revisorerna och ett genomtänkt förslag från valberedningen var det därför enkelt för mötesordförande Pelle Carlson att klubba igenom dagordningens punkter.

Nya i styrelsen blev Kerstin Böttner (ledamot) och Birgit Halén (suppleant). Jan Lindh lämnade kassörposten men står kvar som suppleant i styrelsen. Ny kassör blir Kerstin. Lämnade styrelsen (men inte verksamheten) gjorde Lena Malm och Stig Hansson, vilka vederbörligen tackades för sina insatser. 

Gamla styrelsen fick inte oväntat ansvarsfrihet och den nya fick föreslagen verksamhetsplan och budget att agera efter. Revisorer och valberedning omvaldes. Och allt var frid och fröjd. 
Så köade vi snällt för att få mat och dryck som åtnjöts under samtal med  gamla och nya bekantskaper vid matborden. Lyckliga vinstlottsinnehavare fick presentkort och vi fick alla lyssna till  en gästande seniorsurfarkollega från Åbo, Hans Cederqvist (klubbens enda utlandsboende medlem?), som  gav oss en bild av  IT-läget för medelålders plus på andra sidan Bottenhavet.

Till kaffet kom sedan kvällens höjdpunkt: Zwing Time Band med Tommy Löbel och hans lekkamrater (bilden ovan), som gladde oss med många svängiga gamla låtar. Spontan dans uppstod och alla verkade nöjda med denna afton.

Årsmöteshandlingar –  Klicka för att läsa
 Årsmöteskallelsen
 Vårfestinbjudan
 Dagordning (finns i kallelsen)
 Verksamhetsberättelse
 Ekonomisk rapport
 Revisionsberättelse
– Verksamhetsplan
 Budget för 2015
 Valberedningens förslag
– Protokoll från mötet


Höstmötet 2014:

Höstfest med Bon Appetit

(i dubbel bemärkelse)
Den 6 november var det dags för klubbens traditionella höstfest som lockade rekordmånga deltagare – 106 personer hade anmält sig och det blev lite trångt i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter. Kanske var det maten som var dragplåstret. Vi serverades Viltgryta med skogssvamp, enbärsgräddsås, varma morötter, kokt potatis och lingonsylt. Eller också var det underhållningen som lockade – Bon Appetit heter trion, som underhöll oss med musik och sång. Vi lyssnade till Zoie Finer, sång, Max Åhman, gitarr samt Christian Paulin, bas och de bjöd på jazz, gamla schlagers och visor – det var en härlig blandning av musik av exempelvis Monica Zetterlund, Evert Taube, Povel Ramel, Ted Gärdestad.
De framförde bl a Ted Gärdestads härliga låt ” För kärlekens skull”, som du kan lyssna (och se) på om du  klickar här  Förutom god mat och dryck och en fantastisk  underhållning hade vi som vanligt trevligt tillsammans med gamla och nya vänner.


Årsmötet 2014:

Det var ett årsmöte, en vårfest – och Bellman 

En vacker men lite kall aprildag samlades många av våra medlemmar i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter för att delta i klubbens årsmöte, ännu lite fler för att äta en god och närande måltid och lyssna till Bengt Jonshult, litteraturvetare, bellmanforskare, sångare och gitarrist.
Själva årsmötet gick som vanligt utan problem. Omval på alla poster utom för Tore (Rikard) Lindqvist, som nu valde att lämna styrelsen. Han ersätts där av Marianne Elinsdotter. Ordförande Lars gav en fyllig redovisning av vad som timat det gångna året och alla verkade nöjda och belåtna.
Maten bestod av närproducerad husmanskost (restaurangen vägg i vägg) och intogs i god ordning. 
Några glada vann presentkort på sina entré-lotter och alla fick sig till livs en hel del intressant information om Bellman och hans liv. Bengt Jonshult gav nämligen många initierade kommentarer till den musik han framförde.
Ja, så lunkade vi så småningom hemåt igen redo för nya tag i SeniorNet Södermalm.

Här finns möteshandlingarna:


Årsmötet 2013:

Många mötte våren på Tellus

Den 18 april kl 17 var det dags för årsmöte och en timme senare för vårfest i SeniorNet Södermalm. Årsmötet i sig lockade ovanligt få deltagare, ett 40-tal, men vårfesten – middag med musik och dans – lockade ungefär lika många till.
     Det hela ägde som vanligt rum på Tellus fritidscenter vid Hornsgatan/Lignagatan. Själva årsmötet blev en okomplicerad historia, där avgående styrelse fick OK för vad man gjort och för planerna för framtiden. Alla möteshandlingar går att klicka sig till i listan nedan. Valberedningen fick också igenom sina förslag. Det innebär att Bo Zetterberg lämnar över ledningen till Lars Bogren. Bo, som med den äran, hållit i ordförandeklubban i två år och nu vill få lite tid över till annat, hyllades för sina insatser med spontant leverop plus blomma och present. Lars har en gedigen databakgrund från sitt yrkesliv och är också välkänd bland Kanelbullens besökare och kursdeltagare.

I den nya styrelsen (se valberedningens förslag) finns nu också Christian Ewerlöf, Bengt Könberg (kända bl a från måndagssupporten på Kanelbullen) och som suppleant Stig Hansson (som ingår bland stödpersonerna på Kanelbullen). Bo Z fick en nygammal roll som sammankallande i valberedningen.
För ovanlighetens skull fanns det också några motioner inlämnade och mötet ställde sig positivt till förslagen och gav den tillträdande styrelsen i uppdrag att studera förutsättningarna för klubben att dels starta ett lösenordskyddat klubbforum inom ramen för SenniorNet Forum, dels inom klubben arrangera kurser i hur man hanterar smartphones och surfplattor.
Sedan blev vi alltså fler när mötet övergick i vårfest. Kycklingfilé med tillbehör smakade bra och när kaffet serverats intogs scenen av musikgruppen Vintage, som underhöll med gamla goda (?) melodier. Samma grupp förekom ju också vid höstens fest, men då sprack tidschemat så det blev bara en kvart över för musik. Den här gången blev det den planerade timmen med ett dussin låtar, flertalet dansbara, och en del av deltagarna passade på att foxtrotta.
Vårkvällen var tämligen ljum när festen var över och vi hoppades att våren nu – äntligen – kommit för att stanna (ända till sommaren).

Här finns möteshandlingarna:

 


Höstmötet 2013

Klubbens medlemsmöte/höstfest inträffade i år den 31 oktober, som vanligt på Tellus Fritidscenter. Inbjudan finns att läsa här.
     Det lär ha varit både gott och trevligt. Men Gala-Petter hade inte tillfälle att vara med den här gången, så han hoppas att någon som var där bidrar med ett litet referat, kanske också något foto. 

 Årsmöte 2012:

Årsmöte och vårfest i härligt vårväder

Klubbens årsmöte och vårfest ägde rum den 22 mars, det var den dagen då våren kom till Stockholm. 
Årsmötet var som vanligt, inte särskilt upphetsande. Även om någon detaljfråga blev obesvarad så fann mötet ingen anledning att avvika från den raka kursen och allt gick som det skulle. Den gamla styrelsen blev också den nya styrelsen, så när som på Berit Åberg lämnar den och in kommer i stället Tore (Rikard) Lindqvist, redan välkänd kursledare och -samordnare.
Andlig spis bjöds genom trubaduren Thomas Edström, som serverade en trivsam blandning av visor – Taube, Vreesvijk, Sjöberg, Hambe, Gärdestad m fl. Men före det så hade vi fått oss det lekamliga till livs i form av fläskfilet med champignonsås och sallad och något att dricka till.
De flesta i den månghövdade skaran vann inget av presentkorten, men ingen var lottlös. Och det var fortfarande vårvarmt i luften när vi gck hem. Vid nästa möte, till hösten, ska vi passa på att fira klubbens 15-årsjubileum också. 

Möteshandlingar finns tillgängliga här. 

 Kallelse och Dagordning
 Verksamhetsberättelse
 Resultat- och balansräkning
 Revisionsberättelse
 Verksamhetsplan
 Budget 2012
 Valberedningens förslag 
 Protokollet


Höstmötet 2012

15-årsjubileum vid klubbens höstfest på Tellus

Klubben har nu hållit igång i 15 år, vilket gjorde att vårt vanligen trevliga höstmöte i år blir ovanligt trevligt. 90 deltagare samlades på Tellus den 25 oktober, minglade, smuttade något mousserande vitt och lät sig väl smaka av den rikliga buffén med mexi-karaktär. Till kaffet fick vi höra en del minnen från hur det var när vi började – ganska lätt i vår klubb där vi bland andra har medlem nr 1, 3, 20 och 21 i SeniorNet Sweden bland våra medlemmar. Och nuvarande ordföranden i SeniorNet Sweden, LilliAnn Källermark, berättade om dagsläget och önskade klubben god fortsättning.
     PC för Alla, som också fyller 15, deltog genom sin chefredaktör Fredrik Agrén som berättade om utvecklingen under 15 år och ställde vårt minne på prov med frågor av typ ”när hände det här?” Han visade också prov på en tredimensionell datautskrift av sig själv i fickformat.

Bland deltagarna lottades som vanligt några presentkort ut, lottnumren drogs denna gång av en slumptalsgenerator på nätet. Och som extra jubileumsvinst lottades en röd och fin notebook-dator ut bland klubbens alla medlemmar. Den tillföll Bodil Möller, som inte var närvarande, men som fick sin vinst på Kanelbullen dagen efter (se bilden). Datorn var en gåva till klubben från vår egen Data-Björn (Annell).
Rätt kraftigt försenade i tidschemat blev det till sist plats på scen för musikgruppen Vintage som hann att riva av några gamla godingar. 
Och när vi sedan begav oss hem i höstmörkret hade säsongens första snöfall lagt ett tunt vitt lager på bilar och trottoarer, så det blev glatt då också.
Det fotograferades en hel del under kvällen, dock inte av er referent. Den som har bilder får gärna mejla till webmaster så kan det bli en komplettering här. 
     Willy Jäger från Kungsholms-klubben var som vanligt flitig med sin kamera och filmade under festen. Den som vill kan kolla på SkyDrive – där finns både stillbilder och video.

 


 

Årsmötet 2011

Årsmötet flyttade berg

Den 7 april var det dags för klubbens årsmöte 2011. Det var på Tellus vid Hornsgatan och den stora salen var tämligen välfylld.
Rubriken ovan syftar närmast på den andliga spis som bjöds efter middag och kaffe, då  Curt Voxby berättade om sin medverkan i det stora projektet då klipptemplen i Abu Simbel, Egypten, flyttades 64 m uppåt och 200 m åt sidan för att inte hamna under vatten då Assuandammen byggts. En intressant inblick i ett jätteprojekt.
Två berg flyttades även under själva årsmötet. Kurt Åberg, som varit vår ordförande i tre år, hade valt att avböja omval och som hans efterträdare får vi nu i stället se Bo Zetterberg, som ju sedan länge är en välkänd medlem och klubbfunktionär och som nu griper ordförandeklubban.
Kurt  liksom de övriga tre avgående styrelseherrarna Allan Lindqvist, Tore Linderoth, Lars Löthwall och Börje Ivegård, avtackades av de tre kvarsittande styrelsedamerna med kram, blomma och presentkort. Luckorna efter dessa fyra fylls nu av Jan Lindh, Fredrik Fleisher, Solveig Lundberg och Lars Bogren. Den nya styrelsen, revisorer och ny valberedning ser alltså ut helt enligt valberedningens förslag.
Årsmötet i övrigt innebar inga uppseendeväckande nyheter. Den avgående styrelsen fick ansvarsfrihet, räkenskaper godkändes etc. Satsning sker i år på datorer för kursändamål (och därmed utbyggd kursverksamhet) och även på några av Kanelbullens datorer. Därmed kommer överskottet från 2010 att balanseras.
En medlem efterlyste mer detaljerad ekonomisk redovisning, mer pengar till nytta och mindre till nöje, typ den goda och subventionerade middag vi åt mellan mötet och Abu Simbel. Men vi åt ändå med god aptit.

Här hittar du möteshandlingarna:

– Inbjudan till vårfest/årsmöte
 Kallelse med dagordning
 Verksamhetsberättelse
 Resultaträkning
 Balansräkning
 Revisionsberättelse
 Budget 2011
 Valberedningens förslag 
 Protokollet

Höstmötet 2011

Den 10 november var det dags för klubbens traditionella höstfest för våra medlemmar (med ev gäster). Som flera gånger tidigare var det Tellus lokaler på Lignagatan som vi träffades i.
Fläskfilé med rotfruktsgratäng smörjde ca 75 deltagare kråset med, och nästan lika många sköljde ner det med ett glas vin.

Vår ordförande Bosse Z menade att det behövdes en ljusglimt så här i höstmörkret. Och det blev det, dels tack vare trevligt sällskap vid borden, dels tack vare The NO Trio som på kornett, gitarr och piano gav oss många trevliga prov på sin musik (NO står för New Orleans) blandad med korta berättelser och skrönor, som knöt an till musiken.
Förstapris i lotteriet vanns av Carin Linder som nu får besöka gubbdagis med ett presentkort

På bilden ser vi trion med Olle Nilsson, Sven Gustafsson, som också stog för skrönorna, och Hans Hultman-Boye.
Fler bilder, även rörliga, finns på Youtube, utlagda av Willy Jäger


Årsmötet 2010

Kallelsen till årsmötet 
Inbjudan till vårfesten
Verksamhetsberättelse för 2009
Resultaträkning 2009
Balansräkning 2009
Revisionsrapport för 2009
Budgetförslag 2010
Stadgeändringsförslag
 Nuvarande stadgar
 Föreslagna stadgar
 Huvudsakliga ändringar i förslaget
jämfört med dagens stadgar
Valberedningens förslag
Protokollet


Årsmötet 2009

 Kallelse
 Dagordning
 Verksamhetsberättelse
 Balansräkning
 Resultat
 Budget 
 Valberedningens förslag
 Protokollet


Årsmötet 2008

 Kallelse
 Dagordning
 Verksamhetsberättelse
 Balansräkning
 Resultat och Budget 
 Valberedningens förslag
 Protokollet


Årsmötet 2007
Denna länk leder till:
–  Kallelse
 Dagordning 
 Verksamhetsberättelse 
 Årsredovisning och budget 
 Revisionsberättelse 
 Valberedningens förslag 
 Protokoll


Årsmötet 2006

 Kallelse 
 Dagordning
 Verksamhetsberättelse
 Balansräkning 
 Ekonomiskt resultat och budget
 Revisionsberättelse
 Valberedningens förslag
.  Protokoll


Årsmötet 2005
Länken leder till:
–  Kallelse
 Dagordning 
 Verksamhetsberättelse
 Årsredovisning och budget
 Revisionsberättelse
 Valberedningens förslag 
 Protokoll


Årsmötet 2004
Länken leder till:
–  Kallelse

 Dagordning 
 Verksamhetsberättelse
 Årsredovisning
 Revisionsberättelse
 Valberedningens förslag 
 Budget
 Protokoll


Årsmötet 2003
Länken leder till:
–  Kallelse
 Dagordning 
 Verksamhetsberättelse
 Årsredovisning
 Revisionsberättelse
 Valberedningens förslag 
 Budget
 Protokoll


Årsmötet 2002

 Kallelse till mötet och förslag till dagordning(har även sänts med post/epost)
 Protokoll från årsmötet .
Detta år publicerades inte alla handlingar på hemsidan.


Årsmötet 2001
Länken leder till
— Kallelse 
– Förslag till dagordning
– Verksamhetsberättelse
 Bokslut 
 Revisionsberättelse
– Styrelsens budget för 2001
 Protokoll från årsmötet


Årsmötet 2000
Länken leder till
–  Kallelse
 Dagordning 
 Verksamhetsberättelse
 Resultat- och balansräkning
 Revisionsberättelse
 Budget
 Protokoll


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris