Brev från ordföranden

Januari 2018

Så här vid årsväxling tänker man ofta på att det går ett år ifrån vår tid och kommer icke mer.

Så det är framtiden som vi då har kvar.

Låt oss glädjas åt att den finns för oss.

Dock kräver “Digitaliseringen”  att allt fler ärenden måste uträttas “digitalt”. Där spelar ju SeniorNet Södermalm en viss roll att både tillhandahålla utrustning, kunskap, hjälp, stöd och utbildning.

SeniorNet Södermalm är med 1062 medlemmar i dag fortfarande den största SeniorNet föreningen i Sverige. På 6 år har medlemsantalet fördubblats.

Varje år förvånas vi att SeniorNets alla aktiviteter verkar behövas mer och mer, trots alla yngre pensionärers ökande vana vid datorer.

Kanelbullen är ju centrum i vår verksamhet.

Så här har Kanelbullen använts under de tre senaste åren:

Medel antal timmar per dag
År Personer per dag Besökare Kanelbullen Måndags supporten Totalt
2015 9,5 6,5 10,8
2016 11,3 8,1 15,4 13,0
2017 12,5 9,7 14,7 14,0

Detta stöd, 5 dagar i veckan, till besökare tillhandahålls av 70 frivilliga funktionärer.

Vad vore SeniorNet Södermalm utan deras insatser.

De är verkligen värda väldigt stora tack.

För 7 år sedan var den stora användningen PC datorer (Windows och MAC).

I dag har ungefär 40 procent av våra besökare, som behöver någon form av vägledning eller problemlösning, egna datorer med sig.

Av dem har cirka 20 procent smarta telefoner eller Surfplattor.

2018 medför bland annat:

• Ökat kursutbud
  • Ökat utbud med Tematräffar
  • Ökad teknisk support. Nu inte bara måndagar utan också torsdagseftermiddagar.
  • Ny EU lagstiftning om hållande av medlemsregister fom. 28.5

Men mer information om detta kommer efter hand på vår hemsida

Ett Gott Nytt År till er alla!

Lars Bogren

Ordförande SeniorNet Södermalm

Äldre brev från våra ordföranden finns här.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

Vår devis är “Äldre lär äldre IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar. Vi har också ett Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A, Kanelbullen, öppet för alla seniorer som har vägarna förbi.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

som stöder oss i vår kursverksamhet.