Årsmöten och fester

Klubben bjuder normalt in sina medlemmar till möten två gånger om året. Ett vårmöte, som även inkluderar det formella årsmötet, och ett höstmöte, som liksom vårmötet är ett sätt att knyta personlig kontakt medlemmar emellan, och ha en trevlig afton tillsammans.


Höstfest 1:a november 2018

Bus eller godis? Nej, vid våra höstfester är det ingen som klär ut sig för att skrämmas – snarare tvärtom. Till vår fest strömmade ett hundratal festklädda och glada klubbmedlemmar.

Vi bjöds en buffé med grillad majskyckling, BBQ lax, bakad potatis med vitlök, sallad mm samt bröd och smör, därefter kaffe och kaka. Vin fanns att köpa.

Underhållning stod Benny and the Boogie Kings för. De spelade och sjöng gamla härliga Elvislåtar.

Klicka här för ett bild- och ljudreportage från festen.


Årsmöte och Vårfest 19 april 2018

Traditionen bjuder att våra årsmöten och fester sker i Drakenbergssalen i Tellus Fritidscenter och så var det även i år.  Uppslutningen vid årsmötet var god (58 medlemmar) och diskussionen om en del procedurfrågor var livlig. Med van hand kunde dock Pelle Carlson, mötets ordförande, klubba igenom dagordningens alla punkter och finna att en ny styrelse blivit vald enligt valberedningens förslag.

De två avgående ledamöterna Birgitta Althén och Jan Lindh avtackades med varsin fin blomsterkvast av den omvalde ordföranden Lars Bogren och de två nya ledamöterna Elizabeth Ehrby och Khonee Andersson fick presentera sig.

När årsmötet var över kom ytterligare ett antal medlemmar in för att festa. Till slut blev alla borden fullsatta.

Med lite vin i glasen och en lammytterfilé med myntasås, potatisgratäng och blomkål på tallriken blev stämningen snabbt hög och sorlet livligt.

Till traditionen hör även ett lotteri. Tre lyckliga vinnare fick varsitt presentkort på 500:-, 300:- och 200:- på Kjell&Co.

Lagom till kaffe och kaka kom Gustens Svänggäng på återbesök. De har varit hos oss tidigare, på en höstfest 2015, och blev minst lika uppskattade även denna gång. Vi fick höra ett knippe svängiga evergreens som lockade många att gunga med och några även att dansa. Såhär lät t.ex “On the sunny side of the street”:

Den ordinarie basisten hade förhinder men man hade snabbt kunnat hitta en mycket duktig ersättare. Basister är flexibla, sägs det.

Monica Zetterlunds klassiker “Åh, det är skönt, när mitt Stockholm är grönt, sakta gå hem genom stan”  fick vi höra framförd och sedan även uppleva när festen var över och alla styrde sina steg hemåt i den varma blåa vårnatten där gräset börjat spira och vårblommorna börjat slå ut för fullt.

 

 


Redovisning av tidigare årsmöten och fester finns här.

 


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris