Årsmöten och fester

Klubben bjuder normalt in sina medlemmar till möten två gånger om året. Ett vårmöte, som även inkluderar det formella årsmötet, och ett höstmöte, som liksom vårmötet är ett sätt att knyta personlig kontakt medlemmar emellan, och ha en trevlig afton tillsammans.

Årsmöte och Vårfest 19 april 2018

Traditionen bjuder att våra årsmöten och fester sker i Drakenbergssalen i Tellus Fritidscenter och så var det även i år.  Uppslutningen vid årsmötet var god (58 medlemmar) och diskussionen om en del procedurfrågor var livlig. Med van hand kunde dock Pelle Carlson, mötets ordförande, klubba igenom dagordningens alla punkter och finna att en ny styrelse blivit vald enligt valberedningens förslag.

De två avgående ledamöterna Birgitta Althén och Jan Lindh avtackades med varsin fin blomsterkvast av den omvalde ordföranden Lars Bogren och de två nya ledamöterna Elizabeth Ehrby och Khonee Andersson fick presentera sig.

När årsmötet var över kom ytterligare ett antal medlemmar in för att festa. Till slut blev alla borden fullsatta.

Med lite vin i glasen och en lammytterfilé med myntasås, potatisgratäng och blomkål på tallriken blev stämningen snabbt hög och sorlet livligt.

Till traditionen hör även ett lotteri. Tre lyckliga vinnare fick varsitt presentkort på 500:-, 300:- och 200:- på Kjell&Co.

Lagom till kaffe och kaka kom Gustens Svänggäng på återbesök. De har varit hos oss tidigare, på en höstfest 2015, och blev minst lika uppskattade även denna gång. Vi fick höra ett knippe svängiga evergreens som lockade många att gunga med och några även att dansa. Såhär lät t.ex “On the sunny side of the street”:

Den ordinarie basisten hade förhinder men man hade snabbt kunnat hitta en mycket duktig ersättare. Basister är flexibla, sägs det.

Monica Zetterlunds klassiker “Åh, det är skönt, när mitt Stockholm är grönt, sakta gå hem genom stan”  fick vi höra framförd och sedan även uppleva när festen var över och alla styrde sina steg hemåt i den varma blåa vårnatten där gräset börjat spira och vårblommorna börjat slå ut för fullt.

Redovisning av tidigare årsmöten och fester finns här.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar. Vi har också ett Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A, Kanelbullen, öppet för alla seniorer som har vägarna förbi.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

som stöder oss i vår kursverksamhet.