Årsmöten och fester

Klubben bjuder normalt in sina medlemmar till möten två gånger om året. Ett vårmöte, som även inkluderar det formella årsmötet, och ett höstmöte, som liksom vårmötet är ett sätt att knyta personlig kontakt medlemmar emellan, och ha en trevlig afton tillsammans.


Höstfesten 7 november 2019

Vi kanske får höra “Stormy weather” i kväll, nu när John Pohlman ska komma hit och spela, var det någon förväntansfull som sa i kön. Nej, så blev det inte, men lite vädermusik fick vi allt efter middagen!

Vad den här jazzkatten i foajen förväntade sig avslöjade den inte. En bit mat, en jamare, lite god musik? I så fall hade den hittat rätt! Men den kanske bara ville ha lite lugn och ro?

Som vanligt kom middagsdeltagarna in-duggandes i god tid till de festligt dekorerade borden, och fyllde hela Drakenbergssalen med ett glatt sorl när vår ordförande Elizabeth tog till orda och hälsade alla hjärtligt välkomna. SeniorNet Södermalm har över 1100 medlemmar så bara en tiondel får rum i festlokalen. Ännu färre är våra hjälpande stödpersoner på Kanelbullen, bara 4 procent. Det är egentligen alldeles för lite, så hon vädjade om att flera skulle erbjuda sig att hjälpa till. Man behöver inte kunna allt – de flesta kan hjälpa till med något.

Prick på utsatt tid var maten klar och vi stormade ut till serveringsborden. Där väntade dessa läckerheter:

  • Rosmarinstekt kyckling med klyftpotatis och tomatsås.
  • Vegetariskt alternativ: Grönsaksbiff med klyftpotatis och tomatsås.
  • Dessutom fanns det blandad sallad, smör och bröd samt (lite senare) kaffe och kaka.

  

För första gången kunde man betala i baren med Swish, och det verkade gå alldeles utmärkt.

Traditionsenligt var entrebiljetten i form av en lott och vid dragningen fick vi tre lyckliga vinnare av presentkort.

En timme senare blev det svängig underhållning med Tommy Löbel Swing Band (som också var här på vårfesten 2017) och  John Pohlman. De spelade hela 13 låtar, några med väderankytning. T.ex. “On the sunny side of the street”, “Shine”, “Moon glow” och (förstås) solfilmslåten Le Fiacre av Léon Xanrof 1888.  John Pohlman berättade historien om hur det kom sig att Kjäll Fröderberg i grammofonarkivet valde just den, och en hel del andra nästan sanna roliga historier som handlade om väder. Vi fick också vara testpublik för några nya arrangemang som  Tommy Löbel gjort, “Blues for Mr Pohlman” och “I’m a ding dong daddy from Bagis” (en låt med klös). Den var inte lätt att dansa till även om några försökte. Andra gick betydligt bättre.

Här är ett smakprov på underhållningen “Kan jag få låna den av dig?” Musik Duke Ellington, Text H Alfredsson:

Till slut tog en stormförtjust medlem mod till sig och tackade för all hjälp hon genom åren fått av SeniorNet och även för den mycket trevliga höstfesten och delade ut blommor till orkestern och fick en puss av Johan Pohlman.

Text och foto
Johan Murray


Årsmötet 4 april 2019

Ett 50-tal medlemmar infann sig till årsmötet som vant leddes av Pelle Carlson och protokollfördes av Birgitta Althén. Den största förändringen blev att vi fick en ny ordförande: Elizabeth Ehrby. Se protokollet.

Årsmöteshandlingar 2019 


Vårfesten 4 april 2019


Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår-fest för SeniorNet Södermalm!

Månne hade festkommitén Alice Tegners text i tankarna när de pyntade Drakenbergssalen i blått för de 101 gästerna i denna (som vanligt numera) ganska tidiga vår.

Som vanligt samlades också de förväntansfulla gästerna till ett mingel med vin i glasen och hög stämning. Snart blev det sedan dags för kvällens gastronomiska höjdpunkt, och vår nya ordförande organiserade köandet med stor effektivitet. Det som väntade oss var citron och färskostbakad lax med granatäpple, smörstekt sparris och potatis plus sallad, smör och bröd samt kaffe/the och muffins. Läckert! Flera tog om och allt gick åt.

Man går inte lottlös från våra fester, minsann, eftersom man får en lott som entrébiljett. Även i år fick tre lyckliga vinnare var sitt presentkort på Kjell&co.

Kvällens musikaliska höjdpunkt var ett timslångt varierat program där Skärgårdsgossarna med kvinnligt plus underhöll oss bl.a. med allt från Dixieland, Taube (Kom i min famn, Calle Schewens vals och Den glade bagaren) till standardjazzlåtar (All of me, Petit fleur, Lady be good) i egna spontana arrangemang och avslutade lämpligt med ”We’ll meet again – don’t know where, don’t know when… Här är ett litet smakprov:

Det var en uppskattande och kunnig publik (som faktiskt visste att det största instrumentet heter Sousaphone). Även dansant, visade det sig, för några tog sig en svängom.

Så tog då kvällen slut, som alla trevliga kvällar gör, och trötta men glada fick vi dra på oss ytterskorna och vandra hemåt, för – än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar, säjer mor.

Text och foto Johan Murray


Redovisning av tidigare årsmöten och fester finns här.

 


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top