Årsmöten och fester

Klubben bjuder normalt in sina medlemmar till möten två gånger om året. Ett vårmöte, som även inkluderar det formella årsmötet, och ett höstmöte, som liksom vårmötet är ett sätt att knyta personlig kontakt medlemmar emellan, och ha en trevlig afton tillsammans.

Årsmötet 4 april 2019

Ett 50-tal medlemmar infann sig till årsmötet som vant leddes av Pelle Carlson och protokollfördes av Birgitta Althén. Den största förändringen blev att vi fick en ny ordförande: Elizabeth Ehrby. Se protokollet.

Årsmöteshandlingar 2019

Vårfesten 4 april 2019

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår-fest för SeniorNet Södermalm!

Månne hade festkommitén Alice Tegners text i tankarna när de pyntade Drakenbergssalen i blått för de 101 gästerna i denna (som vanligt numera) ganska tidiga vår.

Som vanligt samlades också de förväntansfulla gästerna till ett mingel med vin i glasen och hög stämning. Snart blev det sedan dags för kvällens gastronomiska höjdpunkt, och vår nya ordförande organiserade köandet med stor effektivitet. Det som väntade oss var citron och färskostbakad lax med granatäpple, smörstekt sparris och potatis plus sallad, smör och bröd samt kaffe/the och muffins. Läckert! Flera tog om och allt gick åt.

Man går inte lottlös från våra fester, minsann, eftersom man får en lott som entrébiljett. Även i år fick tre lyckliga vinnare var sitt presentkort på Kjell&co.

Kvällens musikaliska höjdpunkt var ett timslångt varierat program där Skärgårdsgossarna med kvinnligt plus underhöll oss bl.a. med allt från Dixieland, Taube (Kom i min famn, Calle Schewens vals och Den glade bagaren) till standardjazzlåtar (All of me, Petit fleur, Lady be good) i egna spontana arrangemang och avslutade lämpligt med ”We’ll meet again – don’t know where, don’t know when… Här är ett litet smakprov:

Det var en uppskattande och kunnig publik (som faktiskt visste att det största instrumentet heter Sousaphone). Även dansant, visade det sig, för några tog sig en svängom.

Så tog då kvällen slut, som alla trevliga kvällar gör, och trötta men glada fick vi dra på oss ytterskorna och vandra hemåt, för – än får ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar, säjer mor.

Text och foto Johan Murray

Redovisning av tidigare årsmöten och fester finns här.

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

som stöder oss i vår kursverksamhet.