Kurser vårterminen 2023

SeniorNet Södermalm erbjuder dig som är medlem att delta i våra kurser som har rutinerade ledare och förmånliga priser.

Anmälan och avbokning

  • För att anmäla dig till en kurs, fyll i det formulär som finns på kursens hemsida. Du får en e-post som bekräftelse.
  • För att avboka dig från en kurs, skriv ett svar på bekräftelsebrevet.

Utbud

Vi delar in våra lärarledda kurser i tre huvudgrupper och några undergrupper. Klicka på den rubrik du är intresserad av. Vi har också självstudiekurser i Zoom som  du kan studera när du vill.

Fler kurser kan tillkomma under terminens gång.

Datorer

  • I denna grupp finns kurser i PC och Mac, samt i hur man håller ordning och reda i datorn

Surfplattor och smarta mobiltelefoner

  • iPhone/iPad
    • I denna grupp finns nybörjar- och fortsättningskurser för iPhone och iPad
  • Android
    • I denna grupp finns nybörjarkurser för Android

Övriga

Vill du ha en aktuell översikt på papper av våra kurser, får du först klicka på en rubrik här ovanför och sedan på en skrivarikon som finns på sidan du då kommer till.

Självstudiekurser i Zoom

Du får lära dig hur du deltar i Zoommöten som SeniorNet Södermalm och andra arrangerar.

Det här är enkla självstudiekurser som man kan gå “när som helst”. Du kan om du vill kontakta ledaren per e-post och telefon vissa tider. De avslutas med ett verkligt Zoomträningsmöte.

Självstudiekurser SeniorNet Sweden erbjuder


Om våra kurser

Vi har kurser för såväl rena nybörjare som mera vana och för dem som har speciella intressen. Några kurser är korta men intensiva, andra är längre. Några är översiktliga och andra har tid för praktiska övningar eller diskussioner mellan deltagarna. Läs mer om detta i kursbeskrivningarna. Det finns också kurser som genomförs digitalt via Zoom.

Om någon som inte är medlem önskar delta, kan medlemskapet enkelt ordnas genom att man fyller i ett formulär på SeniorNet Swedens hemsida. Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem.

Du kan sedan själv anmäla dig till våra kurser. Det sker genom andra formulär, på kursernas egna hemsidor.

Är du medlem i en annan Seniornetförening än Södermalm får du delta i våra kurser i mån av plats. Eftersom kurserna i regel blir fullbokade placeras du på väntelista. Veckan före kursstart får du veta om du fått plats på kursen. Alternativet är att du byter förening till oss; då blir du antagen direkt såvida kursen inte är fullbokad.

Önskar du hjälp med medlemsregistrering eller kursanmälan går det bra att komma till  Kanelbullens IT-café , när det är öppet. Glöm inte att ta med ditt medlemsnummer, som finns på den senaste SeniorNet-fakturan. Du kan också få hjälp med att skapa ett e-postkonto, något man måste ha för att kunna anmäla sig.

Har du glömt ditt medlemsnummer skriver du ordet Glömt i fältet medlemsnummer på kursformuläret. Är du ny medlem och inte fått ett medlemsnummer än skriver du ordet Ny i samma fält.

När du anmält dig till en kurs och fyllt i din e-postadress, får du en bekräftelse med e-post med uppgift om du är antagen till kursen eller om du står på kursens väntelista.

Du kan även gå in på den aktuella kursens hemsida och se vilka som är antagna – klicka på länken “Antagna deltagare” till höger under kursnamnet. P g a GDPR-reglerna anger vi inte ditt namn utan endast de första bokstäverna i ditt för- och efternamn. Alternativt anger du ett alias som vi kan publicera.

Om du är intresserad att gå en redan fullbokad kurs, ser vi gärna att du ändå anmäler dig. Detta ger oss en impuls att starta ytterligare en kurs i ämnet.

När du anmäler dig till en kurs i ämnet Platta/telefon får du ange fabrikatet på din egen utrustning, eftersom det ibland händer att man anmäler sig till fel kurs. Om du är osäker på vilken utrustning du har, kan du besöka Kanelbullens IT-café.

Får du förhinder att delta i kurs som du anmält dig till är det viktigt att du avbokar den snarast möjligt. Klicka här. Alternativt avbokar du dig genom att svara på bekräftelsebrevet du har fått.

Några veckor före kursstart kommer kursledaren att kontakta dig via telefon eller e-post.

Kursavgiften betalas kontant eller via Swish till kursledaren vid kursstart.


Om du har önskemål om andra kurser, vill vi gärna att du informerar oss om detta Klicka här. Likaså om du själv kan tänka dig att vara kursledare hos oss Klicka här.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top