Kurser

Vårt utbud

Om våra kurser

Kurserna vänder sig till medlemmar i SeniorNet Sweden. Om någon som inte är medlem önskar delta, kan medlemskap enkelt ordnas genom att fylla i ett formulär på SeniorNet Swedens hemsida. Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem.

Den som önskar hjälp med kursanmälan eller medlemsregistrering kan kontakta vårt IT-café Kanelbullen på Rosenlundsgatan 44 A, som är öppet varje vardag kl 13-16. Glöm inte att ta med uppgift om ditt medlemsnummer, vilket finns på din senaste faktura. Har du glömt ditt medlemsnummer skriver du in ordet Glömt i fältet medlemsnummer. Är du ny medlem skriver du in ordet Ny. Det går inte att lämna fältet tomt.

För att förbättra översikten har kurserna delats upp i 3 grupper: Datorer, Platta/telefon och Övriga.

PC nybörjarkurserna, som tidigare har omfattat 4 ggr, har i likhet med förra terminen delats upp i 2 delar om vardera 2 ggr och varje kurs går vid 2 olika tillfällen.

När du anmäler dig till en kurs i ämnet Platta/telefon vill vi att du anger fabrikatet på din utrustning, eftersom det ibland händer att man anmäler sig till fel kurs. Om du är osäker på vilken utrustning du har, kan du besöka vårt IT-café Kanelbullen.

Nytt hösten 2018! Vi vill gärna presentera kursernas deltagar- och väntelistor här på hemsidan, för det är bra att känna till beläggningen innan man anmäler sig när kurserna i regel upprepas. Allmänna Dataskyddsförordningen GDPR, som trädde i kraft 25 maj 2018, innebär att vi inte får publicera någon deltagare på vår hemsida utan att personen själv gett sitt samtycke. Därför har vi infört ett fält i kursanmälningsformuläret så att man själv kan välja namn eller signatur för publicering. Lämnas fältet tomt anger vi Anonym på hemsidan.

För att se beläggningen, gå in på den aktuella kursen och klicka på länken ”Antagna deltagare” till höger under kursnamnet eller scrolla så att du kommer längst ner på sidan.

När du anmält dig till en kurs och fyllt i din epostadress, får du en bekräftelse med uppgift om du är antagen till kursen eller om du står på väntelista. Om du är intresserad av en fullbokad kurs, ser vi gärna att du ändå anmäler dig. Detta ger oss en impuls att starta ytterligare en kurs i ämnet.

Vid förhinder att delta i kurs som du anmält dig till är det viktigt att du gör en avbokning snarast möjligt, så att vi kan sätta in en person från väntelista.  Klicka här.

Några veckor före kursstart kommer kursledaren att kontakta dig via telefon eller epost.

Kursavgiften betalas kontant till kursledaren första kursdagen.

Om du har önskemål om andra kurser, vill vi gärna att du informerar oss om detta Klicka här.

Vår lokal Kanelbullen på Rosenlundsgatan 44 A är utrustad med sex stationära datorer.


På nätet finns utbildningsmaterial av många slag. Om detta kan du läsa på SeniorNet Swedens hemsida.
Klicka dig dit.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris