Kurser vårterminen 2022

SeniorNet Södermalm erbjuder dig som är medlem att delta i våra kurser som har rutinerade ledare och förmånliga priser.

Smittskydd

Vi startar nu kursverksamheten i vår lokal Kanelbullen på Rosenlundsgatan 44A under ordnade former.

Seniorer är en extra känslig grupp som behöver ta särskild hänsyn till varandra i SeniorNet Södermalms lokaler för att inte riskera smittspridning.

För att få delta i vårens kurser ska du vara frisk och vaccinerad med  minst 3 sprutor. Du måste visa vaccinationsbevis och legitimation. Skulle du inte ha hämtat ditt vaccinationsbevis kan du få hjälp med detta på kursen.

Här kan du läsa mer om smittskydd.

Anmälan och avbokning

  • För att anmäla dig till en kurs, fyll i det formulär som finns på kursens hemsida. Du får en e-post som bekräftelse.
  • För att avboka dig från en kurs, skriv ett svar på bekräftelsebrevet.

Utbud

Vi delar in våra lärarledda kurser i tre huvudgrupper och några undergrupper. Klicka på den rubrik du är intresserad av. Vi har också självstudiekurser i Zoom som  du kan studera när du vill.

Fler kurser kan tillkomma under terminens gång.

Datorer

  • I denna grupp finns kurser i PC och Mac, samt i hur man håller ordning och reda i datorn

Surfplattor och smarta mobiltelefoner

  • iPhone/iPad
    • I denna grupp finns nybörjar- och fortsättningskurser för iPhone och iPad
  • Android
    • I denna grupp finns nybörjarkurser för Android

Övriga

Vill du ha en aktuell översikt på papper av våra kurser, får du först klicka på en rubrik här ovanför och sedan på en skrivarikon som finns på sidan du då kommer till.

Självstudiekurser i Zoom

Du får lära dig hur du deltar i Zoommöten som SeniorNet Södermalm och andra arrangerar.

Det här är enkla självstudiekurser som man kan gå “när som helst”. Du kan om du vill kontakta ledaren per e-post och telefon vissa tider. De avslutas med ett verkligt Zoomträningsmöte.


Om våra kurser

Vi har kurser för såväl rena nybörjare som mera vana och för dem som har speciella intressen. Några kurser är korta men intensiva, andra är längre. Några är översiktliga och andra har tid för praktiska övningar eller diskussioner mellan deltagarna. Läs mer om detta i kursbeskrivningarna. Det finns också kurser som genomförs digitalt via Zoom.

Om någon som inte är medlem önskar delta, kan medlemskapet enkelt ordnas genom att man fyller i ett formulär på SeniorNet Swedens hemsida. Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem.

Du kan sedan själv anmäla dig till våra kurser. Det sker genom andra formulär, på kursernas egna hemsidor.

Önskar du hjälp med medlemsregistrering eller kursanmälan går det bra att komma till  Kanelbullens IT-café , när det är öppet. Glöm inte att ta med ditt medlemsnummer, som finns på den senaste SeniorNet-fakturan. Du kan också få hjälp med att skapa ett e-postkonto, något man måste ha för att kunna anmäla sig.

Har du glömt ditt medlemsnummer skriver du ordet Glömt i fältet medlemsnummer på kursformuläret. Är du ny medlem och inte fått ett medlemsnummer än skriver du ordet Ny i samma fält.

När du anmält dig till en kurs och fyllt i din e-postadress, får du en bekräftelse med e-post med uppgift om du är antagen till kursen eller om du står på kursens väntelista.

Du kan även gå in på den aktuella kursens hemsida och se vilka som är antagna – klicka på länken “Antagna deltagare” till höger under kursnamnet. P g a GDPR-reglerna anger vi inte ditt namn utan endast de första bokstäverna i ditt för- och efternamn. Alternativt anger du ett alias som vi kan publicera.

Om du är intresserad att gå en redan fullbokad kurs, ser vi gärna att du ändå anmäler dig. Detta ger oss en impuls att starta ytterligare en kurs i ämnet.

När du anmäler dig till en kurs i ämnet Platta/telefon får du ange fabrikatet på din egen utrustning, eftersom det ibland händer att man anmäler sig till fel kurs. Om du är osäker på vilken utrustning du har, kan du besöka Kanelbullens IT-café.

Får du förhinder att delta i kurs som du anmält dig till är det viktigt att du avbokar den snarast möjligt. Klicka här. Alternativt avbokar du dig genom att svara på bekräftelsebrevet du har fått.

Några veckor före kursstart kommer kursledaren att kontakta dig via telefon eller e-post.

Kursavgiften betalas kontant eller via Swish till kursledaren vid kursstart.


Om du har önskemål om andra kurser, vill vi gärna att du informerar oss om detta Klicka här. Likaså om du själv kan tänka dig att vara kursledare hos oss Klicka här.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi tar vår egen och våra besökares hälsa på största allvar. Läs mer om detta här!

Kanelbullens populära IT-café för seniorer på Rosenlundsgatan 44A, har öppet igen från den 3:e mars.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår riksorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top