Dataträffar

Om våra dataträffar

Våra dataträffar är stora möten som ger SeniorNet-medlemmar angelägen information om aktuell datateknik och samhällets digitalisering på ett allmänbildande och angenämt sätt.

De är ett par timmar långa och hålls ungefär en gång i månaden under höst- och vårterminerna med jul- och sommaruppehåll.

En eller flera kunniga personer kommer och berättar allmänt om ett ämne som många är intresserade av vid varje träff. Det blir intressanta föredrag med möjlighet för dig att ställa frågor och framföra åsikter, men inga praktiska övningar.  I pausen kan man få en kopp kaffe och diskutera med varandra över den.

Vi håller dessa möten i en samlingssal, men möjligheten att delta på distans via Zoom brukar också finnas.

Dataträffarna riktar sig mest till dem som inte vet så mycket om det aktuella ämnet, så du ska inte oroa dig för att inte kunna förstå. Med dina nya grundkunskaper i bagaget kan du sedan gå vidare till våra tematräffar eller kurser för att i mindre grupp lära dig mer.

Om intresse finns tar vi ibland upp svårare ämnen.

Dataträffarna är endast för medlemmar i SeniorNet och är gratis när vi har Zoom. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Priset blir så lågt för att vi medlemmar undervisar varandra.

Du är givetvis mer än välkommen att föreslå ämnen du tycker vi skall ta upp.  Är det så, eller något du undrar över eller om du själv har ett ämne att berätta om så skicka gärna e-post till datatraffar@snso.se

Välkommen!

2024-01-20/JMy


Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top