Dataträffar

Om våra dataträffar

Våra dataträffar är stora möten som ger SeniorNet-medlemmar angelägen information om aktuell datateknik och samhällets digitalisering på ett allmänbildande och angenämt sätt.

Vi arrangerar dem några timmar ungefär en gång i månaden under höst- och vårterminerna med jul- och sommaruppehåll.

En eller flera kunniga personer kommer och berättar allmänt om ett ämne som många är intresserade av vid varje träff. Det blir intressanta föredrag med möjlighet för dig att ställa frågor och framföra åsikter, men inga praktiska övningar.  I pausen har man kunnat köpa en kopp kaffe och diskutera med varandra över den, men under pågående pandemi är detta inte möjligt.

I vanliga fall hålls dataträffarna i en stor föreläsningssal, men nu måste vi använda videokonferensverktyget Zoom i stället.

Dataträffarna riktar sig mest till dem som inte vet så mycket om det aktuella ämnet, så du ska inte oroa dig för att inte kunna förstå. Med dina nya grundkunskaper i bagaget kan du sedan gå vidare till våra tematräffar eller kurser för att i mindre grupp lära dig mer.

Om intresse finns tar vi ibland upp svårare ämnen.

Dataträffarna är endast för medlemmar i SeniorNet och kostar bara 20:- per gång. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Priset blir så lågt för att vi medlemmar undervisar varandra.

Du är givetvis mer än välkommen att föreslå ämnen du tycker vi skall ta upp. Du kan skriva in dem i vår gästbok. Klicka här.

Är det något du undrar över eller om du själv har ett ämne att berätta om så skicka gärna e-post till datatraffar@snso.se

Välkommen!


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top