Dataträffar

Om våra dataträffar

Våra dataträffar är stora möten som ger SeniorNet-medlemmar angelägen information om aktuell datateknik och samhällets digitalisering på ett allmänbildande och angenämt sätt.

De är ett par timmar långa och hålls ungefär en gång i månaden under höst- och vårterminerna med jul- och sommaruppehåll.

En eller flera kunniga personer kommer och berättar allmänt om ett ämne som många är intresserade av vid varje träff. Det blir intressanta föredrag med möjlighet för dig att ställa frågor och framföra åsikter, men inga praktiska övningar.  I pausen har man kunnat köpa en kopp kaffe och diskutera med varandra över den, men för närvarande är detta inte möjligt.

Under pandemin skedde dessa möten bara digitalt via Zoom, men nu finns möjligheten att även delta fysiskt i mötet under smittsäkra förhållanden i en samlingssal.

Dataträffarna riktar sig mest till dem som inte vet så mycket om det aktuella ämnet, så du ska inte oroa dig för att inte kunna förstå. Med dina nya grundkunskaper i bagaget kan du sedan gå vidare till våra tematräffar eller kurser för att i mindre grupp lära dig mer.

Om intresse finns tar vi ibland upp svårare ämnen.

Dataträffarna är endast för medlemmar i SeniorNet och är gratis när vi har Zoom. Annars kostar de bara 20:- per gång. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Priset blir så lågt för att vi medlemmar undervisar varandra.

Du är givetvis mer än välkommen att föreslå ämnen du tycker vi skall ta upp.  Är det så, eller något du undrar över eller om du själv har ett ämne att berätta om så skicka gärna e-post till datatraffar@snso.se

Välkommen!


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan också få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top