Klubbens verksamhet

Kanelbullen (@)

SeniorNet Södermalm driver sedan 1999 IT-caféet Kanelbullen, dit alla seniorer kan komma på vardagar under terminstid för att använda vår  utrustning, och också om man har enklare problem med datorer (mest PC), surfplattor och smarta telefoner. Klubben har gedigen erfarenhet av att ta emot alla sorters seniorer, allt från rena nybörjare till mera vana.

Kanelbullen hålls tyvärr stängd under den pågående pandemin.

Kanelbullen finns i Tanto Seniorlokus på Rosenlundsgatan 44A snett emot Södra Station. När caféet är öppet finns normalt minst två av våra  stödpersoner på plats för att ge hjälp, tips och råd, så långt tiden och kunnandet medger.

För att läsa mer om Kanelbullens öppettider mm, klicka här.

Support/bokat stöd

För medlemmar erbjuder vi också möjlighet att boka tid för hjälp när man har problem med användningen av sina datorer/plattor/telefoner. Då vet man att tid finns avsatt för att lösa problemen.

Det finns en grupp kunniga  stödpersoner som erbjuder hjälp på fasta tider (måndagar och torsdagar)  på Kanelbullen eller angränsande lokal.   Det går också att kontakta ett antal supportpersoner direkt och komma överens om hjälp på andra tider.

För att läsa mer om vår  supportverksamhet, klicka här.

Kurser och dataträffar

SeniorNet Södermalm har många IT-kurser på olika kunskapsnivåer och lärarna är såväl duktiga pedagoger som IT-kunniga. Kurserna hålls i små grupper för att eleverna ska få stort utbyte av dem. Man använder klubbens datorer, men kan förstås också använda sin egen om den är bärbar.

Dataträffar kallar vi de populärvetenskapliga föredrag om aktuella ämnen som hålls i en stor lokal några gånger per termin. En del tar upp lättare ämnen, andra lite svårare.

Kurser och dataträffar är endast för medlemmar. För mer information klicka på namnen i förra meningen.

Årsmöten och fester

Klubben ordnar varje vår och höst medlemsmöten med en fin middag, underhållning samt rika möjligheter till social samvaro – på våren kombinerat med det formella årsmötet. Läs mer här.

Övrigt

I samarbete med andra organisationer, t.ex. en del bibliotek,  hjälper vi ibland allmänheten med sina datorproblem och försöker också sprida information i media om att alla pensionärer inte har så lätt för att använda datorer.

SeniorNet Södermalm välkomnar alla seniorer som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet, inte bara som kunder utan också som lärare och administratörer eller andra funktionärer.

 

 


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Den 8:e december öppnade vi Kanel Digital för alla seniorer. Läs mer här!


Vår verksamhet sker nu via Internet, pga Corona. Kanelbullen, vårt populära Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A vill vi återuppta så snart det är möjligt. Nu är det tyvärr stängt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top