Vår verksamhet

IT-café i vår lokal Kanelbullen (@)

SeniorNet Södermalm driver sedan 1999 ett IT-café i vår lokal Kanelbullen, dit alla seniorer kan komma vissa vardagar under terminstid för att använda vår fina utrustning, och också om man har enklare problem med datorer (mest PC), surfplattor och smarta telefoner. Vi har gedigen erfarenhet av att ta emot alla sorters seniorer, allt från rena nybörjare till mera vana. Man ska inte behöva vara rädd för att komma till oss för att få hjälp med sina IT-bekymmer!

Vår lokal finns i Tanto Seniorlokus på Rosenlundsgatan 44A snett emot Södra Station. När IT-caféet är öppet finns alltid minst två av våra rutinerade stödpersoner på plats för att ge hjälp, tips och råd. Alla stödpersoner är dock inte experter på allt, men gör så gott de kan.

För att läsa mer om IT-caféet, klicka här.

Stödpaket

Våra stödpaket innehåller sådant som många egentligen behöver men sällan kommer sig för med, som vanlig teknisk vård eller säkerhetskopiering eller hjälp med att komma igång. Speciellt utbildade personer utför dem och följer skrivna instruktioner som samtidigt blir till protokoll.

Läs mer om detta här

Support

Bokningsbar support

På måndagar och torsdagar under terminstid finns i Kanelbullens lokal, eller i närheten, en supportgrupp som kan ta itu med svårare problem, men för att få hjälp av den måste man vara medlem och boka tid.

Man kan också boka tid med flera kunniga supportpersoner efter överenskommelse.

För att läsa mer om vår support, klicka här.

Kurser och dataträffar

SeniorNet Södermalm har många IT-kurser på olika kunskapsnivåer och lärarna är såväl duktiga pedagoger som IT-kunniga. Kurserna hålls i små grupper för att eleverna ska få stort utbyte av dem. Man använder våra datorer, men kan förstås också använda sin egen om den är bärbar.

Dataträffar kallar vi de populärvetenskapliga föredrag om aktuella ämnen som hålls i en stor lokal några gånger per termin. En del tar upp lättare ämnen, andra lite svårare.

Kurser och dataträffar är endast för medlemmar. För mer information klicka på namnen i förra meningen.

Årsmöten och fester

Vi ordnar varje vår och höst medlemsmöten med en fin middag, underhållning samt rika möjligheter till social samvaro – på våren kombinerat med det formella årsmötet. Läs mer här.

Övrigt

I samarbete med andra organisationer, t.ex. en del bibliotek,  hjälper vi ibland allmänheten med sina datorproblem och försöker också sprida information i media om att alla pensionärer inte har så lätt för att använda datorer.

SeniorNet Södermalm välkomnar alla seniorer som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet, inte bara som kunder utan också som lärare och administratörer eller andra funktionärer.


Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top