Klubbens verksamhet

Kanelbullen (@)

SeniorNet Södermalm driver sedan 1999 IT-caféet Kanelbullen, dit alla seniorer kan komma på vardagar under terminstid för att använda vår fina utrustning, och också om man har enklare problem med datorer (mest PC), surfplattor och smarta telefoner. Klubben har gedigen erfarenhet av att ta emot alla sorters seniorer, allt från rena nybörjare till mera vana.

Kanelbullen finns i Tanto Seniorlokus på Rosenlundsgatan 44A snett emot Södra Station. När caféet är öppet finns alltid minst två av våra  stödpersoner på plats för att ge hjälp, tips och råd. Alla stödpersoner är dock inte experter på allt, men gör så gott de kan.

För att läsa mer om Kanelbullens öppettider mm, klicka här.

Teknisk support

På måndagar under terminstid har vi i Kanelbullens lokal, eller i närheten, en teknisk supportgrupp som kan ta itu med lite svårare problem, men för att få hjälp av den måste man vara medlem och boka tid.

För att läsa mer om vår tekniska support, klicka här.

Kurser, tematräffar och dataträffar

SeniorNet Södermalm har många IT-kurser på olika kunskapsnivåer och lärarna är såväl duktiga pedagoger som IT-kunniga. Kurserna hålls i små grupper för att eleverna ska få stort utbyte av dem. Man använder klubbens datorer, men kan förstås också använda sin egen om den är bärbar.

Tematräffar är namnet på lite mer avancerade samtal om aktuella ämnen i en liten grupp, med en kunnig ledare. Man skulle också kunna kalla dem för seminarier.

Dataträffar kallar vi de populärvetenskapliga föredrag om aktuella ämnen som hålls i en stor lokal några gånger per termin. En del tar upp lättare ämnen, andra lite svårare.

Kurser, tematräffar och dataträffar är endast för medlemmar. För mer information klicka på namnen i förra meningen.

Årsmöten och fester

Klubben ordnar varje vår och höst medlemsmöten med en fin middag, underhållning samt rika möjligheter till social samvaro – på våren kombinerat med det formella årsmötet. Läs mer här.

Övrigt

I samarbete med andra organisationer, t.ex. en del bibliotek,  hjälper vi ibland allmänheten med sina datorproblem och försöker också sprida information i media om att alla pensionärer inte har så lätt för att använda datorer.

SeniorNet Södermalm välkomnar alla seniorer som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet, inte bara som kunder utan också som lärare och administratörer eller andra funktionärer.

 

 


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris