Vår verksamhet

IT-café i vår lokal Kanelbullen (@)

SeniorNet Södermalm driver sedan 1999 ett IT-café i vår lokal Kanelbullen, dit alla seniorer kan komma vissa vardagar under terminstid för att använda vår fina utrustning, och också om man har enklare problem med datorer (mest PC), surfplattor och smarta telefoner. Vi har gedigen erfarenhet av att ta emot alla sorters seniorer, allt från rena nybörjare till mera vana. Man ska inte behöva vara rädd för att komma till oss för att få hjälp med sina IT-bekymmer!

Vår lokal finns i Tanto Seniorlokus på Rosenlundsgatan 44A snett emot Södra Station. När IT-caféet är öppet finns alltid minst två av våra rutinerade stödpersoner på plats för att ge hjälp, tips och råd. Alla stödpersoner är dock inte experter på allt, men gör så gott de kan.

För att läsa mer om IT-caféet öppettider mm, klicka här.

Support

Kanel Digital

Varje vecka träffas några stödpersoner i en trevlig videokonferens som vi kallar Kanel Digital för att svara på IT-frågor och hjälpa till med att lösa enklare problem. Alla seniorer är välkomna att besöka mötet. Den här verksamheten startades under pandemin för att kunna erbjuda hjälp när Kanelbullen måste hållas stängd. Vi har funnit att det går att ge förvånansvärt bra hjälp på detta sätt, t.ex. genom att visa upp utseendet på sin skärm, s.k. skärmdelning.

Läs mer om Kanel digital här.

Bokningsbar support

På måndagar och torsdagar under terminstid finns i Kanelbullens lokal, eller i närheten, en supportgrupp som kan ta itu med svårare problem, men för att få hjälp av den måste man vara medlem och boka tid.

Man kan också boka tid med flera kunniga supportpersoner efter överenskommelse.

För att läsa mer om vår support, klicka här.

Kurser och dataträffar

SeniorNet Södermalm har många IT-kurser på olika kunskapsnivåer och lärarna är såväl duktiga pedagoger som IT-kunniga. Kurserna hålls i små grupper för att eleverna ska få stort utbyte av dem. Man använder våra datorer, men kan förstås också använda sin egen om den är bärbar.

Dataträffar kallar vi de populärvetenskapliga föredrag om aktuella ämnen som hålls i en stor lokal några gånger per termin. En del tar upp lättare ämnen, andra lite svårare.

Kurser och dataträffar är endast för medlemmar. För mer information klicka på namnen i förra meningen.

Årsmöten och fester

Vi ordnar varje vår och höst medlemsmöten med en fin middag, underhållning samt rika möjligheter till social samvaro – på våren kombinerat med det formella årsmötet. Läs mer här.

Övrigt

I samarbete med andra organisationer, t.ex. en del bibliotek,  hjälper vi ibland allmänheten med sina datorproblem och försöker också sprida information i media om att alla pensionärer inte har så lätt för att använda datorer.

SeniorNet Södermalm välkomnar alla seniorer som vill bli medlemmar och delta i vår verksamhet, inte bara som kunder utan också som lärare och administratörer eller andra funktionärer.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi återgår nu, undan för undan, till normal verksamhet. Vi tar vår egen och våra besökares hälsa på största allvar, så precis som före pandemin kan det inte bli. Du behöver också hjälpa till. Läs mer om detta här!

Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, öppnade vi den 23 augusti under så smittsäkra former som möjligt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår riksorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top