Viktiga E-postnyheter

SeniorNet Södermalm sänder ut medlemsmejl. Får du dom inte? Det kan bero på att e-post ibland hamnar i Skräpkorgen. Om du hittar meddelanden från oss där så bör du markera dem som icke-skräp. Ofta går det bra att bara högerklicka på ett mejl och välja Ej skräp. Besök oss på Kanelbullen om du behöver hjälp!

Har du xxxxx@bredband.net som e-postadress? Den 16 januari 2024 tas den bort av Telenor. Behöver du hjälp med att skaffa en ny e-postadress och ändra dina konton som är kopplade till den gamla, vänd dig till oss! Meddela också vårt medlemsregister medlem@snso.se!

🔗https://www.telenor.se/utskick/avslutat-mejlkonto/

Använder du appen E-post i Windows 10 eller Windows 11? Den kommer i början av 2024 att bytas mot en som heter “Nya Outlook”, som redan finns men inte verkar vara helt färdig. Man kan byta redan nu, fast bytet går inte alltid så smidigt.

🔗https://support.microsoft.com/sv-se/office/komma-ig%C3%A5ng-med-nya-outlook-f%C3%B6r-windows-656bb8d9-5a60-49b2-a98b-ba7822bc7627


Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top