Hur kan jag få Windows-hjälp på distans med TeamViewer QS?

TeamViewer QS är ett program som man laddar ner från Internet och som används för att man ska kunna visa sin skärm för personer man litar på och för att kunna låta dem fjärrstyra sin dator. QS betyder Quick Support.

Börja med att ta kontakt med personen du vill ha hjälp av, t.ex. på telefon. Fortsätt samtalet under hela tiden du får hjälp, så du kan förstå vad den personen gör med din dator.

Ladda så ner TeamViewer QS från hemsidan https://www.teamviewer.com/sv/ladda-ner/windows/. Programmet finns en bit ner på sidan.

Välj att köra programmet direkt genom att vänsterklicka på Kör.

Efter en stund visas detta fönster, som har en ID-kod och ett lösenord. Berätta dem för personen som ska hjälpa dig, så kan denne börja styra din dator.

Försök att turas om att använda mus och tangentbord. Det blir inte bra om båda försöker styra samtidigt.

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!