Hur kan jag få Win10-hjälp på distans med MS Snabbhjälp?

I Windows 10 finns sedan sommaren 2016 en inbyggd funktion som gör att användarna lätt kan hjälpa varandra. Du kan alltså lätt låta någon annan som har Windows 10 och som du litar på se innehållet på din skärm och hjälpa dig genom att fjärrstyra din Windows 10 -dator.

Börja med att ta kontakt med personen du vill ha hjälp av, t.ex. på telefon. Fortsätt samtalet under hela tiden du får hjälp, så du kan förstå vad den personen gör med din dator.

För att komma igång med själva hjälpen, tryck ner och släpp upp Windows-knappen på tangentbordet. Då visas Windows 10:s startmeny.

Skriv nu hela ordet snabbhjälp på tangentbordet. Texten hamnar i sökrutan i skärmens underkant.

Det dyker nu upp ett fönster där det står “Snabbhjälp” upptill på blå bakgrund. Vänsterklicka med musen på den raden.

En liten stund senare kommer nästa fönster fram. Be den hjälpande personen om en 6-siffrig kod. Fyll i siffrorna och vänsterklicka sedan på knappen “Dela skärm”.

Du får ytterligare en kontrollfråga, för att bekräfta att personen få lov att fjärrstyra din dator, innan allt är klart.

Försök att turas om med att använda mus och tangentbord. Det blir inte bra om båda försöker styra samtidigt.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top