Hur kan jag få Win10-hjälp på distans med MS Snabbhjälp?

I Windows 10 finns sedan sommaren 2016 en inbyggd funktion som gör att användarna lätt kan hjälpa varandra. Du kan alltså lätt låta någon annan som har Windows 10 och som du litar på se innehållet på din skärm och hjälpa dig genom att fjärrstyra din Windows 10 -dator.

Börja med att ta kontakt med personen du vill ha hjälp av, t.ex. på telefon. Fortsätt samtalet under hela tiden du får hjälp, så du kan förstå vad den personen gör med din dator.

För att komma igång med själva hjälpen, tryck ner och släpp upp Windows-knappen på tangentbordet. Då visas Windows 10:s startmeny.

Skriv nu hela ordet snabbhjälp på tangentbordet. Texten hamnar i sökrutan i skärmens underkant.

Det dyker nu upp ett fönster där det står “Snabbhjälp” upptill på blå bakgrund. Vänsterklicka med musen på den raden.

En liten stund senare kommer nästa fönster fram. Be den hjälpande personen om en 6-siffrig kod. Fyll i siffrorna och vänsterklicka sedan på knappen “Dela skärm”.

Du får ytterligare en kontrollfråga, för att bekräfta att personen få lov att fjärrstyra din dator, innan allt är klart.

Försök att turas om med att använda mus och tangentbord. Det blir inte bra om båda försöker styra samtidigt.

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Vi återgår nu, undan för undan, till normal verksamhet. Vi tar vår egen och våra besökares hälsa på största allvar, så precis som före pandemin kan det inte bli. Du behöver också hjälpa till. Läs mer om detta här!

Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, öppnade vi den 23 augusti under så smittsäkra former som möjligt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!