Hur kan jag få Chromebook-hjälp på distans med Remote Desktop?

(Det här sättet att fjärrstyra på fungerar även om du har andra typer av datorer än Chromebook, men troligen inte mobiler, bara du har ett Google/Gmail-konto.)

Det finns ett tillägg till webbläsaren Chrome som kan användas för att lätt låta någon annan som har samma webbläsare och som du litar på se innehållet på din skärm och hjälpa dig genom att fjärrstyra din Chromebook.

Börja med att ta kontakt med personen du vill ha hjälp av, t.ex. på telefon. Fortsätt samtalet under hela tiden du får hjälp, så du kan förstå vad den personen gör med din Chromebook.

Surfa till adressen https://remotedesktop.google.com/support/.
Har du inte redan installerat tillägget Chrome Remote Desktop så sker skärmen ut så här:

Klicka på pilen i den gröna rundeln till höger. Då erbjuds du att installera Chrome Remote Desktop.

När när installationen nästan är klar visas ett litet fönster där du får vänsterklicka på “Uppfattat”

När tillägget är installerat så ser skärmen ut så här. Vänsterklicka på “Skapa kod”.

Då visas en 12-siffrig kod som den som ska hjälpa dig behöver få veta.

Du får ytterligare en kontrollfråga, för att bekräfta att personen få lov att fjärrstyra din dator, innan den hjälpande personen kan se din skärm och kan fjärrstyra din Chromebook.

Försök att turas om att använda mus och tangentbord. Det blir inte bra om båda försöker styra samtidigt.

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!