Hur kan jag få Android-hjälp på distans med TeamViewer QS?

TeamViewer QS är en Androidapp som man laddar ner till sin mobil/surfplatta och som används för att man ska kunna visa sin skärm för personer man litar på och för att kunna låta dem fjärrstyra mobilen/surfplattan. QS betyder Quick Support. (Fjärrstyrning tillåts dock inte på alla fabrikat.)

Börja med att ta kontakt med personen du vill ha hjälp av, t.ex. på telefon. Fortsätt samtalet under hela tiden du får hjälp, så du kan förstå vad den personen gör med din mobil.

Ladda ner och installera TeamViewer QuickSupport från Google Play, och öppna appen. Efter en stund visas ett litet välkomnande bildspel. (På en del fabrikat måste du också installera/aktivera tillägg från tillverkaren.)

Därefter visas en panel med ID-koden som den person som hjälper dig behöver få för att kunna koppla upp sig.

När uppkopplingen är klar så minimeras TeamViewer QS appen och hjälparen kan se och börja fjärrstyra din mobil. Du får bekräfta uppkopplingen och att TeamViewer QS har rätt att kopiera skärmen och fjärrstyra mobilen.

Det är viktigt att ni pratar med varandra, eftersom den hjälpande personen inte kan se dina fingerrörelser på skärmen. Du kan inte heller se var den hjälpande personen “pekar” och “klickar”.

Vissa appar (BankID, t.ex.) medger inte att skärmen visas för andra på detta sätt och går alltså inte att se för den hjälpande personen (det blir svart).

Om telefonens skärmlås skulle råka bli aktiverat, kan den som hjälper dig se din kod när du öppnar telefonen igen.

Försök att turas om. Det blir inte bra om båda försöker styra mobilen samtidigt.

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!