Hur byter jag antivirusprogram?

Om du vill byta från ett antivirusprogram till ett annat – kanske från ett som kostar pengar till ett gratisprogram – så bör du gå tillväga enligt följande:

1. Hämta det nya programmet från nätet utan att installera det, dvs väljs Spara (och inte Kör) när du laddar ner programmet från nätet. Kolla gärna var programmet sparas. Har du det nya programmet på skiva eller pinne så behövs förstås inte detta steg.

2. Avinstallera det gamla antivirusprogrammet. Kan ske via Kontrollpanelen/Program/Ta bort eller – ännu bättre med programmet Uninstaller som följer med om du hämtat programmet Advanced System Care.

Din dator är ju nu under en stund inte skyddad mot virus.Om du vill vara försiktig så ta först ur nätsladden till Internet eller stäng av Internetuppkopplingen tills det nya programmet är installerat.

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!