Hur byter jag antivirusprogram?

Om du vill byta från ett antivirusprogram till ett annat – kanske från ett som kostar pengar till ett gratisprogram – så bör du gå tillväga enligt följande:

1. Hämta det nya programmet från nätet utan att installera det, dvs väljs Spara (och inte Kör) när du laddar ner programmet från nätet. Kolla gärna var programmet sparas. Har du det nya programmet på skiva eller pinne så behövs förstås inte detta steg.

2. Avinstallera det gamla antivirusprogrammet. Kan ske via Kontrollpanelen/Program/Ta bort eller – ännu bättre med programmet Uninstaller som följer med om du hämtat programmet Advanced System Care.

Din dator är ju nu under en stund inte skyddad mot virus.Om du vill vara försiktig så ta först ur nätsladden till Internet eller stäng av Internetuppkopplingen tills det nya programmet är installerat.Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top