Hur byter jag antivirusprogram?

Om du vill byta från ett antivirusprogram till ett annat – kanske från ett som kostar pengar till ett gratisprogram – så bör du gå tillväga enligt följande:

1. Hämta det nya programmet från nätet utan att installera det, dvs väljs Spara (och inte Kör) när du laddar ner programmet från nätet. Kolla gärna var programmet sparas. Har du det nya programmet på skiva eller pinne så behövs förstås inte detta steg.

2. Avinstallera det gamla antivirusprogrammet. Kan ske via Kontrollpanelen/Program/Ta bort eller – ännu bättre med programmet Uninstaller som följer med om du hämtat programmet Advanced System Care.

Din dator är ju nu under en stund inte skyddad mot virus.Om du vill vara försiktig så ta först ur nätsladden till Internet eller stäng av Internetuppkopplingen tills det nya programmet är installerat.Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top