Vad är Microsofts OneDrive (f d SkyDrive)?

https://onedrive.live.com/about/sv-se/

Microsofts OneDrive är en plats på nätet där du kan få tillgång till program och där du kan lagra dina dokument, foton, videoklipp etc. Du kan också dela med andra.

Programmen är lite nedbantade jämfört med de du laddar ned till din dator. I gengäld är allt i OneDrive gratis förutsatt att utrymmet 5 gigabyte är tillräckligt för dina lagrade dokument och bilder. Behöver du mer utrymme så kan du få detta mot en årsavgift.

OneDrive erbjuder följande program:
*Word Web App Ordbehandlingsprogram
*Onenote Web App Program för anteckningar
*Excel Web App Kalkylprogram
*Powerpoint Web App Presentationsprogram
*Outlook Epostprogam (f d Hotmail och Live Mail)

För att använda OneDrive erfordras Microsoftkonto (Outlook-, Live- eller Hotmail-konto). Har du inget gå in på www.onedrive.live.com, och klicka på Registrera dig. Du kommer nu till inloggningssidan. Scrolla vid behov ned till Registrera dig nu. Fyll i uppgifter och klicka på Jag accepterar och följ instruktionerna.

Inloggning på ditt OneDrive: Gå in på www.onedrive.live.com, klicka på ”Logga in” ange användarnamn och lösenord.

Programmen kan köras enbart på nätet, men fördelaktigt är att komplettera med att ladda ned OneDrive till din dator. Då skapas en mapp på din dator, benämnd OneDrive och allt som du sparar där kopieras automatiskt över till din OneDrive på nätet.

Om du installerar OneDrive på flera datorer (och loggar in med samma konto) skapar du ett privat nätverk. Alla filer du sparar på någon av datorerna kopieras automatiskt över till alla datorerna samt till dit OneDrive på nätet.

Så här installerar du OneDrive på datorn:
Gå till www.onedrive.live.com. Logga in. Klicka på Ladda ned. Välj bland erhållna alternativ. En installationsruta dyker upp i nederkant på skärmen. Klicka på Kör. När rutan Välkommen till OneDrive visas klicka på Kom ingång och ställ in var mappen ska ligga, vilken synkronisering som ska gälla samt om du vill från annan dator kunna öppna filer i din OneDrive-mapp. Avsluta med Klart. Installationen påbörjas nu.

Så här installerar du OneDrive i surfplattan och mobilen:
Från surfplatta eller mobil med
*Android gå i på Google Play
*Windows Phone gå in på Marketplace
Från iPad och iPhone gå in på App StoreAktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top