Vilka webbläsare ska jag ha?

(Texten reviderad 2017-11-05)

Det finns många. De flesta är gratis. Den vanligaste är Google Chrome, och det gör att det flesta hemsidor fungera bäst med den.

I Windows 10 ingår både Microsofts nya webbläsare Edge (som inte är riktigt mogen än, men på god väg) och Microsoft Internet Explorer vars version 11 är den senaste. Riktigt gamla hemsidor kan kräva Internet Explorer, men annars bör man undvika den på grund av alla sina säkerhetsproblem.

Man kan med fördel installera flera webbläsare. Närmast till hands ligger nog Mozilla:s som heter Firefox eller Opera software:s som heter Opera (och bygger på Chrome).

Alla har i stort sett samma funktioner, även om inställningsmöjligheterna är lite olika. Men det är inte säkert att alla webbläsare kan fungera vid banktransaktioner.

Skäl till att ha flera olika webbläsare kan vara
– att man kan surfa och hämta en ny version om en annan webbläsare krånglar
– att det ibland går en fortare att surfa med andra en annan
– att en del hemsidor inte gör sig lika bra i alla webbläsare.

Inget hindrar att man har flera webbläsarprogram igång samtidigt.

Den webbläsare man använder måste vara uppdaterad med alla de senaste ändringarna för säkerhetens skull. Windows Update sköter om Edge och Internet Explorer, medan Chrome, FireFox och Opera sköter detta själva.Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top