SeniorNet är även till för hörselskadade

11 intresserade HRF-medlemmar kom på studiebesök i Kanelbullen. 2 skrivtolkar skrev det som sades och vår hörslinga fick gott betyg. (Foto: J Murray)

Sedan hösten 2022 har SeniorNet Södermalm regelbundet gästat Hörselskadades förening i Stockholm. Nu kom HRF på svarsvisit.

Stefan Löfquist berättade först om vår lokal och vår verksamhet. När han sedan tog upp bedrägerier och släktforskning blev det en livlig diskussion.  Efteråt var det en och annan som fick lite personlig hjälp.

Även många av SeniorNet Södermalms medlemmar har svårt att höra. På våra kurser kan därför hörslinga användas. Skrivtolk är också ett bra alternativ. Det något som alla i Stockholm som behöver kan beställa gratis via Tolkcentralens tolkportal.

🔗https://tolkportalen.regionstockholm.se/

 

 


Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top