Årsmöten och fester

Klubben bjuder normalt in sina medlemmar till möten två gånger om året. Ett vårmöte, som även inkluderar det formella årsmötet, och ett höstmöte, som liksom vårmötet är ett sätt att knyta personlig kontakt medlemmar emellan, och ha en trevlig afton tillsammans.

Årsmöte och vårfest 20 april 2017

Årsmötet och vårfesten ägde rum i Drakenbergssalen på Tellus Fritidscenter i vanlig ordning.  80 personer hade anmält sig och 55 personer var intresserade av årsmötet. Pelle Carlson valdes till ordförande för mötet och som vanligt skötte han uppdraget alldeles utmärkt.

Medlemsantalet ökar stadigt och var vid årsskiftet drygt 950 personer, vilket innebär att vi fortfarande är den största SeniorNet-klubben i landet. Detta påverkar naturligt-vis vår verksamhet och det är stor efterfrågan på våra aktiviteter.

Kursverksamheten under året har varit omfattande, och det är särskilt stor efterfrågan på kurser i smarta telefoner och plattor. Ett antal tematräffar har genomförts med ämnen som exempelvis Google, Facebook, Windows 10. Dataträffar har ägt rum en gång per månad med varierande ämnen om Apple, Google, bloggning, bokning av resor, smarta prylar etc.

Vårt IT-café Kanelbullen är mycket populärt och tidvis har vi haft svårigheter att hjälpa alla medlemmar som besöker oss. Vår datasupport på måndagar är också mycket uppskattad och våra tio supportpersoner har i regel full sysselsättning.

Vår ordförande Lars Bogren valdes som ordförande för ytterligare ett år och detsamma gäller alla övriga styrelsemedlemmar utom Kerstin Avenberg, som hade valt att avgå. I ställes valdes Kerstin Olofsson in som ny suppleant.

Jerker Hansson omvaldes som revisor medan Berit Åberg avgick. Som ny revisorssuppleant valdes Ingrid Cekirge. Bo Zetterberg valde att avgå som sammankallande för valberedningen och ersattes av Björn Ståhl. Solveig Lundberg omvaldes och Lena Malm blev invald i valberedningen.

Två motioner hade lämnats av Gunlaug Östbye, varav den ena handlade om stadgeändring om tid för motion medan den andra var ett förslag om namnändring av våra aktiviteter Dataträffar och Tematräffar. Den första motionen resulterade i en proposition, som godkändes av årsmötet. När det gäller den andra motionen uppdrogs åt styrelsen att utreda frågan vidare.

Efter avslutat årsmöte var det dags för ett glas vin och lite mingel en stund före middagen. Gästerna lät sig väl smaka av Wallenbergare, potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon samt bröd, smör och sallad. Därefter serverades kaffe med kakor samtidigt som dragning i lotteriet ägde rum. Tre vinster lottades ut på inträdesbiljetten – presentkort på Kjell & Co på 500 kr, 300 kr och 200 kr.

Kl 19.30 var det dags för kvällens höjdpunkt, Tommy Löbels Swingband, som nästan har blivit vårt husband. De underhöll oss under 1 timme och många tog en sväng om på dansgolvet. Stämningen var hög, applåderna var många och långa och alla verkade nöjda med kvällen.

Här är ett smakprov på underhållningen:

Årsmöteshandlingar och protokoll 2017

Redovisning av tidigare årsmöten och fester finns här.

Vi är del av

Södermalmsklubben är med sina ca 900 medlemmar en av de största klubbarna i SerniorNet Sweden.
Till SeniorNet Swedens hemsida kommer du om du klickar på loggan här ovanför.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

som stöder oss i vår kursverksamhet.