Hur deltar jag i ett Zoom-möte

I dessa pandemitider har videokonferenstjänsten Zoom blivit ett av de vanligare sätten för många organisationer att hålla kontakt med sina kunder och medlemmar. På den här sidan finns information samlad om hur man installerar Zoom, ansluter sig till Zoom-möten och uppför sig när man väl kommit in i mötena.

Även om det i princip går till på samma sätt oberoende av om man använder dator, surfplatta eller mobil. så kan detaljerna skilja sig åt. Därför har vi delat upp informationen beroende på enhetstypen.

Allmänt

• Ordlista för Zoom-användare  Länk
  • SeniorNet Örebros förklarar Zoom  Länk
  • SeniorNet Roslagens guide för installation och att ansluta till ett möte Länk
  • Demo av hur du ansluter till ett möte (för studenter): Länk
  • Testa din utrustning   Länk

Windows 10

• Guide för installation av zoom   Länk
  • Att testa sin kamera och mikrofon   Länk
  • Hur man ansluter till ett möte   Länk
  • Handhavande i Zoom   Länk
  • Zoom-länkar till Youtube  Länk

Mac

Android

• Zoom-möte på Android surfplatta/mobil   Länk

iPad och iPhone

• Zoom-möte på iPhone och iPad   Länk

ChromeBook

• Zoom-möte på Chromebook  Länk

Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Den 8:e december öppnade vi Kanel Digital för alla seniorer. Läs mer här!

Vår verksamhet sker nu via Internet, pga Corona. Kanelbullen, vårt populära Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A vill vi återuppta så snart det är möjligt. Nu är det tyvärr stängt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!