Vad är en Chromebook?

Chromebook är en ny typ av dator som kör Chrome OS som operativsystem. Med den kan man surfa på Internet och köra alla Internet-baserade tjänster via webbläsaren Chrome. I nuläget kan den också köra alla appar som finns i Chrome Web Store. Inom en snar framtid kommer alla nya och ett stort antal äldre Chromebook att kunna köra Android-appar. Chromebook med pekskärm kommer då att fungera som Android-surfplatta också.

Chromebook är snabbstartad, underhållsfri och virussäker, vilket kan göra den tilltalande för nybörjare och övriga som bara vill ha en lättskött och säker dator.

Filer man skapar eller laddar ner kan sparas på Internet, i datorns internminne eller externt på USB-minne, SD-kort (minneskort) eller portabel hårddisk.

Om man inte tycker om att använda styrplattan på tangentbordet kan man använda en separat trådlös mus eller en med USB-kabel.

Utskrifter gör man normalt via Internet på de skrivare som man i förväg har registrerat som Google Cloud Print-skrivare. Alla sorters skrivare går att registrera hos Google. I dagsläget kan man inte koppla skrivare med USB-kabel direkt till en Chromebook.

Ett undantag är HP-skrivare. Med en app som heter “HP Print till Chrome” som hämtas från Chrome Web Store kan man skriva direkt till en HP-lokalskrivare kopplad med USB-kabel till en Chromebook, utan att gå via Google Cloud Print. Den fungerar alldeles utmärkt med de skrivare den testats på. Det pågår också ett arbete att få lokalutskrift att fungera för alla skrivare oavsett tillverkare.

Det finns en Chromebook på Kanelbullen för stödpersoner och besökare. Dessutom finns det en Chromebook för utlåning till stödpersoner. Kontakta Khonee Andersson eller Christian Ewerlöf för mer info.Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top