Varför går min dator så segt?

I huvudsak hänvisas här till FAQ rörande datorns prestanda och behovet av att rensa datorn.

Alltför lite RAM-minne i datorn gör den långsam eftersom den då tvingas nyttja en del av hårddisken (som är betydligt långsammare än RAM) som kompletterande arbetsminne. Det går ofta att höra på datorn när detta inträffar, hårddisken får då jobba väsentligt mer än normalt.

Ofta blir nog datorn seg (även om den har tillräckligt RAM-minne) långt innan den av tekniska skäl behöver bytas ut. Så det kan löna sig att köra en omformatering av hårddisken eller en recovery-skiva. Det förra kräver dock både kunnande och tålamod.

Men ofta är segheten kopplad till datorstarten. Om datorn får en kvart på sig att komma igång ordentligt kan den sedan kanske funka rätt så bra för surf, epost, ordbehandling m.m.

Det kan förstås också vara så att det går segt att surfa utan att det är datorns fel. Internet skiljer sig från telefonnätet på så sätt att man inte får upptaget, utan man får vänta lite längre om servrarna man anlitar är hårt ansträngda av annat arbete.Aktuella IT-varningar från
🔗Stöldskyddsföreningen
🔗Råd och rön 
🔗Polisen
🔗Källkritikbyrån
Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Besök SeniorNet Sweden

SeniorNet Sweden erbjuder dig som är medlem att logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar i dess IT-forum.

🔗 Forumdörren

Seniornet Swedens Fotoklubb har regelbundna Zoommöten:

🔗 Fotoklubben på Facebook

SeniorNet Sweden har också släktforskningscirkeln Släktskapet med Zoommöten:

🔗 Mer info om Släktskapet

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

🔗Information om kakor/cookies på vår webbplats

Top