Vilket ordbehandlingsprogram är bäst?

Det beror på. Microsoft Word är vida spritt och avancerat. Men det kostar som regel att skaffa det.

Om man skickar iväg ett Word-dokument av modernt slag är det inte säkert att mottagaren kan läsa det även om han har Word (av äldre modell).

Ett gratisalternativ är LibreOffice eller OpenOffice. Båda dessa finns att hämta hem gratis på nätet. De klarar också att läsa dokument som är producerade i Word.

Är man nöjd med ett ordbehandlingsprogram av något enklare slag (blir ofta också enklare att använda) så ingår Wordpad i Windows (finns under Tillbehör i programmenyn). Det har inte lika många funktioner och finesser, men duger faktiskt för det mesta.

Vill man vara säker på att mottagaren ska kunna läsa ett dokument som man bifogare i eposten kan man välja filformatet .rtf (rich text format) innan man sparar dokumentet, i vart fall om det inte är ett alltför komplicerat dokument. Då kan texten läsas av alla ordbehandlingsprogram.Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vissa åtgärder är (eller borde vara) så efterfrågade att vi erbjuder dem som särskilda stödpaket speciellt riktade till våra medlemmar.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller enskild undervisning kan få det genom vår tidsbokade  support.

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top