Vilket ordbehandlingsprogram är bäst?

Det beror på. Microsoft Word är vida spritt och avancerat. Men det kostar som regel att skaffa det.

Om man skickar iväg ett Word-dokument av modernt slag är det inte säkert att mottagaren kan läsa det även om han har Word (av äldre modell).

Ett gratisalternativ är LibreOffice eller OpenOffice. Båda dessa finns att hämta hem gratis på nätet. De klarar också att läsa dokument som är producerade i Word.

Är man nöjd med ett ordbehandlingsprogram av något enklare slag (blir ofta också enklare att använda) så ingår Wordpad i Windows (finns under Tillbehör i programmenyn). Det har inte lika många funktioner och finesser, men duger faktiskt för det mesta.

Vill man vara säker på att mottagaren ska kunna läsa ett dokument som man bifogare i eposten kan man välja filformatet .rtf (rich text format) innan man sparar dokumentet, i vart fall om det inte är ett alltför komplicerat dokument. Då kan texten läsas av alla ordbehandlingsprogram.Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Den 8:e december öppnade vi Kanel Digital för alla seniorer. Läs mer här!


Vår verksamhet sker nu via Internet, pga Corona. Kanelbullen, vårt populära Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A vill vi återuppta så snart det är möjligt. Nu är det tyvärr stängt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top