Välkommen till höstens kurser och dataträffar!

Nu finns höstens utbud under rubrikerna Kurser och Dataträffar i menyn här upptill.

I höst har vi slopat begreppet tematräffar. Alla kurser, både långa och korta, står nu under rubriken Kurser. Där finns en innehållsförteckning, från vilken man klickar sig vidare till en av tre listor med kortfattade  beskrivningar av kurserna, beroende på om de handlar om datorer, surfplattor/mobiler eller övrigt. I listorna står också kursledaren namn, kursens längd och tider.

När man har hittat en lämplig kurs klickar man vidare till den utförliga kursbeskrivningen, och anmäler sig via anmälningsformuläret där. Längst ner finns en deltagarförteckning där man kan se beläggningen – ofta går det att välja på fler kurser av samma slag.

När man anmält sig får man en bekräftelse via epost, där det framgår om man blev antagen till kursen eller hamnade på väntelistan.

Välkommen till vår kursverksamhet!


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Medlemmar som vill hjälpa till, t.ex. med att ge support och undervisa är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg. SeniorNets Forum är för närvarande stängt!!!

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top