Grundkurs i Publisher (W) 2019-04-13 Vt19-T15

Antagna deltagare

På Kanelbullen finns Office-programmet Publisher installerat på alla datorer. Det är ett program där man enkelt kan göra layouter så att text och bild samspelar samt har möjlighet att med hjälp av mallar tillverka olika objekt.

Förkunskaper/förutsättningar
Du bör ha grundläggande kunskap om Word samt viss vana att hantera bilder

Kursbeskrivning
Office-programmet Publisher erbjuder en lång rad möjligheter och vi kommer under hösten att ha en grundkurs i hur det kan användas. Endagskursen kommer att ha följande innehåll:

1. Vi börjar med att visa hur man kan tillverka dokument med hjälp av de mallar Publisher erbjuder. Det finns ett 40-tal. Du kan med hjälp av dem göra festmenyer, kalendrar, inbjudningskort till olika festligheter, kallelser till föreningsmöte, affischer, visitkort och mycket mer.

2. Nästa moment blir att lära sig att göra dokument där bild och text samspelar i en enklare layout. Du kanske fått till uppgift att göra en affisch till bostadsrättsföreningens höstfest. Då har du hur mycket bilder som helst tillgängliga i Publishers Clip Art och kan variera texten i det oändliga så helhetsbilden blir välbalanserad. Du kan förstås också ta med egna bilder på en USB-sticka.

3. Om det blir tid över kan vi göra personliga visitkort och lära er några sätt att klatscha till en text. Publisher ger många möjligheter genom funktionen WordArt.

Vi kommer en senare termin erbjuda en fortsättningskurs i Publisher som i första hand erbjuds alla som gått grundkursen. Du lär dig då hur du kan göra mer avancerade trycksaker med exempelvis text i flera spalter och däri infoga bilder. Det här sättet att arbeta är lämpligt när du exempelvis vill göra släktkrönikor, skriva din livsberättelse eller beskriva andra områden du har specialkunskap om.

I kursen ingår kaffe med tilltugg samt ett kurshäfte. Vi använder Kanelbullens datorer så inga egna ska medtas. Däremot gärna papper och penna om du gillar att arbeta på det sättet.

Träffnummer T15 Grundkurs Publisher 190413
Ledare Marianne Peterstrand
Tid Lö 13 april kl 13-16
Lokal Kanelbullen
Rosenlundsgatan 44A
Antal deltagare 5 st. Se deltagarlista längst ner.
Dokumentation  Kompendium ingår i avgiften
Avgift  70 kr att betala till ledaren vid tematräffen

Klicka här för allmän information om våra tematräffar


Anmälan till tematräffen

Tematräffnummer (obligatoriskt)

Ditt namn (obligatoriskt)

Vi publicerar deltagar- och väntelistor här på hemsidan
och behöver ett namn eller alias till dem.
Skriv det här, annars står det Anonym på din plats.

Ditt medlemsnummer i SeniorNet (obligatoriskt)
Skriv "Ny" eller "Glömt" om du inte har numret

Ditt telefon eller mobilnummer (obligatoriskt)

Din epost (obligatoriskt)

Medlemskap i SeniorNet krävs för att delta i tematräffar hos oss

Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem

Vi ser gärna att du anmäler dig även om tematräffen är fullbokad. Vid avbokningar kontaktar vi dem som finns på väntelistan och vi får också en anledning att anordna fler tematräffar.

Antagna deltagare Väntelista
1 Eva Nisséus 1 Kerstin A
2 Alias B 2 Viola Sandelin
3 Ingrid 3 Alias BM
4 Gunnie Aalmo 4 Alias C
5 Inger J 5 Eva Jonsson
6 6 Signhild
7 7 Lotta Melanton
8 8
9 9
10 10