Tematräffar

Vårt utbud

Om våra tematräffar

Tematräffar är ett forum för medlemmar i SeniorNet Sweden med informella sammankomster för högst  10 deltagare. En tematräff kan betraktas som en fortsättningskurs för den som redan har viss datavana. Den är tänkt att ge en överblick och/eller en fördjupning av ett område, alltså inte grundläggande datakunskap.

Träffen har en inledare som presenterar dagens tema under ca 1 tim. Efter en fikapaus ventilerar och fördjupar sig deltagarna i ämnet, delar med sig av tips och erfarenheter och går igenom de frågor som uppkommit. Vanligtvis handlar träffen om att få överblick och prata om temat. Och kanske bli intresserad av att senare gå en kurs.

(W) = som i Workshop, att vara aktiv själv
Vid vissa tematräffar får deltagarna tillfälle att pröva själva och träna med sin egen dator, platta eller mobil. Dessa tematräffar är märkta med (W).

När du anmält dig till en tematräff och fyllt i din epostadress, får du en bekräftelse med uppgift om du är antagen till tematräffen eller om du står på väntelista. Du kan också gå in på den aktuella tematräffen och se vilka som har anmält sig – scrolla så att du kommer längst ner på sidan. Om du är intresserad av en fullbokad tematräff, ser vi gärna att du ändå anmäler dig. Detta ger oss en impuls att starta ytterligare en träff i ämnet.

Vid förhinder att delta i tematräff som du anmält dig till är det viktigt att du gör en avbokning snarast möjligt. Avbokar gör du här

Några veckor före starten av tematräffen kommer kursledaren att höra av sig till dig via telefon eller epost.

Avgiften betalas kontant till kursledaren.

Om du har önskemål om andra ämnen för tematräffar, vill vi gärna att du informerar oss om detta. Likaså om du kan tänka dig att vara kursledare för något tema. Klicka här.

Medlemskap ordnas enkelt genom att fylla i ett formulär på SeniorNet Swedens hemsida.  Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden
Vår devis är “Äldre lär äldre IT” och det gör vi med kurser, tematräffar och dataträffar för våra medlemmar. Vi har också ett Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A, Kanelbullen, öppet för alla seniorer som har vägarna förbi.

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris