Kanel Digital

Vår styrelse har beslutat 22/10 att Kanel Digital ska göra uppehåll under hösten 2022. Vi hoppas kunna återkomma i vår i någon form. Besök gärna Kanelbullen i stället.

Kanel Digital är ett gratis möte i videotjänsten Zoom som är öppet för alla seniorer (55+). För dig som känner dig osäker på Zoom erbjuder vi gratis nybörjarkurser.

Du får prata med en stödperson och kan ställa allmänna frågor om teknik, bredband, mobiler, etc. Du kan också få hjälp med att lösa problem med din mobil, surfplatta eller dator.

Du får gärna (senast dagen innan) skicka in dina frågor till kaneldigital@snso.se, så blir det lättare att hjälpa dig.

Du ansluter dig till mötet med din dator, surfplatta eller smarta mobil. (Internet, kamera, mikrofon och högtalare behövs).

Misslyckas det, så ring 08–694 82 33 eller mejla kaneldigital@snso.se med ditt telefonnummer, så hjälper vi dig.

Vid anslutning hamnar du i Zooms väntrum en liten stund innan du släpps in och får presentera dig och berätta vad du vill ha hjälp med.

Varmt välkommen!


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi driver Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, där alla seniorer kan få hjälp av oss med sina digitala bekymmer.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan också få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

De som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att bli medlemmar och höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden som är vår riksorganisation.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Utnyttja SeniorNets rabatter

Vissa företag, branschtidskrifter och online-kurser ger rabatt till SeniorNets medlemmar. Läs mer här.

Våra samarbetspartners

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris

Top