Smittskydd

SeniorNet Södermalm följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hur man bör skydda sig själv och andra mot Covid-19.

I korthet gäller det för alla att

• Stanna hemma och låta testa sig vid symptom på Covid-19.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Hålla minst 1 m avstånd till okända
  • Träffa okända helst utomhus
  • Låta vaccinera sig.

Du som besöker våra fysiska träffar i Kanelbullen eller i andra lokaler har också ett ansvar för att följa dem.

Vad du bör göra

• Vi vill att du är frisk vid besöket
    och är fullt vaccinerad eller har antikroppar mot Covid-19.
  • Vi ber dig köa utanför och undvika trängsel. Toaletter finns.
  • Sitta på den plats i lokalen du får dig tilldelad, och bli klar inom ditt tidspass.
  • Vill du använda munskydd så ta gärna med ett eget.
  • Skriv gärna ner dina frågor i förväg, med skydd kan det bli svårt att höra och höras.
  • Glöm inte hörapparaten!

Vad SeniorNet Södermalm gör

• Vi informerar med skyltar om Folkhälsomyndighetens rekommendationer
  • Vi begränsar antalet deltagare så att det går att hålla 1 m avstånd.
  • Vi ser till att de funktionärer du träffar är fullt vaccinerade.
    De ska försöka hålla avstånd även när du får hjälp.
  • Vi ger dig en plats där du ska sitta i lokalen och en tid som besöket får ta.
  • Vi rengör tangentbord, surfplattor och bordsytor mellan besökarna och vädrar ofta.
  • Vi erbjuder viss support, kurser och dataträffar på distans via Internet.

Vi återgår nu, undan för undan, till normal verksamhet. Vi tar vår egen och våra besökares hälsa på största allvar, så precis som före pandemin kan det inte bli. Du behöver också hjälpa till. Läs mer om detta här!

Kanelbullens populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, öppnade vi den 23 augusti under så smittsäkra former som möjligt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största lokala föreningarna i SeniorNet Sweden.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

som är vår riksorganisation.

Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal Kanelbullen

som är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.

som förser våra datorer med Microsoft-program till lågpris