Många har nyligen fått problem med Internet

Sedan den 3:e augusti har Internet slutat att fungera på många av våra besökares Windows 10 -datorer. Samtidigt dök det upp en liten gul triangel med ett utropstecken på anslutningssymbolen nere till höger på skärmen (se bilden).

Vi tror oss nu veta vad det här beror på och har lyckats att reparera flera drabbade datorer. Det är inte ett virus utan ett fel som de som tidigare har haft Pandas brandvägg installerad kan råka ut för.

Vi hjälper till med detta och andra Windows-/Surfplatte-/Mobil-problem på vårt Internetcafé Kanelbullen som är öppet tisdagen den 14 augusti kl 13 till 16 och från den 20:e augusti varje vardag kl 13 till 16.Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Kanelbullen, vårt Internetcafé, finns på Rosenlundsgatan 44A, dit alla seniorer är välkomna. Klicka här för våra öppettider.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Medlemmar som önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan boka stöd på våra fasta supporttider eller på annan tid efter överenskommelse.

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Logga in på något SeniorNet-forum …

... för att t.ex ställa eller besvara en fråga i Datorbiten. Eller för att bara läsa inlägg.

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom stöder oss i vår kursverksamhet.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris