Kurser våren 2020

SeniorNet Södermalm erbjuder dig som är medlem att delta i våra kurser som har rutinerade ledare och förmånliga priser.

Anmälan och avbokning

Utbud

Vi delar in våra kurser i tre huvudgrupper och några undergrupper. Klicka på den rubrik du är intresserad av.

Datorer

Surfplattor och smarta mobiltelefoner

Övriga

Vill du ha en aktuell översikt på papper av våra kurser, får du först klicka på en rubrik här ovanför och sedan på en skrivarikon som finns på sidan du då kommer till.


Om våra kurser

Vi har kurser för såväl rena nybörjare som mera vana och för dem som har speciella intressen. Några kurser är korta men intensiva, andra är längre. Några är översiktliga och andra har tid för praktiska övningar eller diskussioner mellan deltagarna. Läs mer om detta i kursbeskrivningarna.

Det som tidigare kallades för tematräffar går numera att hitta bland de vanliga kurserna.

Om någon som inte är medlem önskar delta, kan medlemskapet enkelt ordnas genom att man fyller i ett formulär på SeniorNet Swedens hemsida. Du kan klicka här för att direkt anmäla dig som medlem.

Du kan sedan själv anmäla dig till våra kurser. Det sker genom andra formulär, på kursernas egna hemsidor.

Önskar du hjälp med medlemsregistrering eller kursanmälan går det bra att komma till vårt IT-café Kanelbullen, som är öppet varje vardag kl 13-16. Glöm inte att ta med ditt medlemsnummer. Det står på den senaste SeniorNet-fakturan. Du kan också få hjälp med att skapa ett e-postkonto, något man måste ha för att kunna anmäla sig.

Har du glömt ditt medlemsnummer skriver du ordet Glömt i fältet medlemsnummer på kursformuläret. Är du ny medlem och inte fått ett medlemsnummer än skriver du ordet Ny i samma fält.

När du anmält dig till en kurs och fyllt i din e-postadress, får du en bekräftelse med e-post med uppgift om du är antagen till kursen eller om du står på kursens väntelista.

Du kan även gå in på den aktuella kursens hemsida och se vilka som är antagna – klicka på länken “Antagna deltagare” till höger under kursnamnet.  Om du inte vill att ditt namn ska publiceras där, har du möjlighet att använda en signatur eller framstå som anonym.

Om du är intresserad att gå en redan fullbokad kurs, ser vi gärna att du ändå anmäler dig. Detta ger oss en impuls att starta ytterligare en kurs i ämnet.

När du anmäler dig till en kurs i ämnet Platta/telefon får du ange fabrikatet på din egen utrustning, eftersom det ibland händer att man anmäler sig till fel kurs. Om du är osäker på vilken utrustning du har, kan du besöka vårt IT-café Kanelbullen.

Får du förhinder att delta i kurs som du anmält dig till är det viktigt att du avbokar den snarast möjligt. Klicka här.

Några veckor före kursstart kommer kursledaren att kontakta dig via telefon eller e-post.

Kursavgiften betalas kontant till kursledaren första kursdagen.


Om du har önskemål om andra kurser, vill vi gärna att du informerar oss om detta Klicka här. Likaså om du själv kan tänka dig att vara kursledare hos oss Klicka här.


På Internet finns utbildningsmaterial av många slag. Om detta kan du läsa på SeniorNet Swedens hemsida. Klicka dig dit.


Välkommen till

SeniorNet Södermalm

Den 8:e december öppnade vi Kanel Digital för alla seniorer. Läs mer här!


Vår verksamhet sker nu via Internet, pga Corona. Kanelbullen, vårt populära Internetcafé på Rosenlundsgatan 44A vill vi återuppta så snart det är möjligt. Nu är det tyvärr stängt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 1000 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top